Ako više volite biti sami nego sa mužem - To je problem: 10 pokazatelja da je vaš brak u krizi

Kada se odnosi između muškarca i žene trajno naruše nagomilanim problemima tom odnosu vjerovatno više nema spasa.


Kao i svemu drugome, i ljubavi može isteći rok trajanja. A kada se to desi, vjerovatno ničime nećete uspjeti vratiti tu iskru koju ste nekada imali. Razvod bi mogao biti najbolje rješenje. Ovo su neki od pokazatelja da je vašem braku došao kraj. 

1. Nekompatibilnost temperamenata. Ovo je veliki problem već na samom početku veze koji dovodi do razora između muškarca i žene a sa vremenom postaje sve gore i gore. Različitost u temperamentima izaziva brojne sukobe u vašem odnosu, a mnogi od njih su neizbježni. 



2. Učestala iritiranost. Kada ljubav počne blijediti tada se počne javljati iritantnost koju supružnici osjećaju jedno prema drugome. Ona sama je dobar pokazatelj da u tom odnosu ima dosta nerazriješenih stvari. 3. Nedostatak komunikacije. Ovo je najvažnija stvar koja bi trebala biti snažna u braku. 

4. Nedostatak zajedničkih ciljeva. Ako ne planirate zajedničke ciljeve i ako se ne radujete stvarima koje zajedno činite koja je poenta zajedničkog života? 5. Nedostatak jednakosti. Bilo da se radi o kućanskim odnosima, polemikama ili bilo čemu drugome - trebate biti jednaki. 



6. Nepovjerenje u stručnu pomoć. Zapravo, stručno lice bi možda i moglo vaš brak dovesti u red ako date tome priliku. Ako ne vjerujete u psiho terapije i ne pokušate, vaš brak je vjerovatno osuđen na propast. 7. Nezadovoljavajuća intimnost. Bez intimnosti nema ni ljubavi.

8. Izbjegavanje druženja. Ako vas više veseli da niste sa svojim supružnikom nego da jeste - imate velikih problema. 9. Spremni ste na rastavu. Ovo se dešava kada i čovjek sam shvati da nema povratka na staro. 10. Ne možete preći preko problema u prošlosti. Ovo je pokazatelj da su odnosi trajno narušeni i da nema pomoći.

Pokreće Blogger.