Zodijaci koji nisu kompatibilni sa Djevicom: Vole red u kući i u glavi - Zato ne mogu sa Blizancima

Kada je čovjek toliki perfekcionista kao što je Djevica, logično je da takvog partnera očekuje za sebe. 


Djevice imaju mnoštvo dobrih kvaliteta, ali da li možda previše traže od svog partnera? Da, vrlo često. Međutim, ako imaju dovoljno sreće da pronađu kompatibilne znakove za svoje partnere, onda bi njihov perfekcionalizam bio podnošljiv.

Zbog toga je važno da obrate pažnju na znakove Zodijaka sa kojima stupaju u vezu jer sa nekima bi se teško slagali. A to su sljedeći: Blizanci: Merkur je vodeća planeta od oba ova znaka. Iako to zvuči kao da imaju nešto slično, ali to poklapanje planete im zaprave ne ide u korist. 



Blizanci su previše haotični za jednu Djevicu koja želi sve da drži pod špagom. Djevica ne samo da želi red i organizovanost u prostoru u kojem živi, već joj je važno da održava i mentalni red. A to je nešto što će Blizancima uvijek nedostajati. 

Kod njih će uvijek biti nered u glavi, uvijek će ići sa mjesta na mjesto i ispoljavati promjene raspoloženja. Djevica se neće moći nositi sa tim. Strijelac: Oni imaju neke zajedničke stvari. Na primjer, vole životinje, vole da vode dubokoumne razgovore i da istražuju nove stvari. 



Zapravo, u društvu bi im moglo biti veoma zabavno. Ali na duže staze bi teško funkcionisali, prvenstveno jer su Djevice veliki kritičati. A to je ono što će Strijelca uvijek navesti da se pokaje što je uopšte ušao u vezu sa njom. Vodolija: Oboje su veoma nezavisne i snažne ličnosti. 

Oboma je potrebno mnogo vremena i analiziranja prije nego što započnu vezu sa bilo kim. Oboje su veliki intelektualci i obožavatelji dubokoumnih razgovora. Ono što bi bio problem u njihovoj vezi je to što će Vodolija svoju pažnju rasuti na više strana, dok će Djevica zahtijevati da se usmjeri ka njoj. Vodolija ne dozvoljava da joj neko uskraćuje slobodu, a Djevica će baš to činiti.



Pokreće Blogger.