Ženi treba muškarac koji zna slušati: Psiholog izdvaja 5 osobina muškarca koji će vas usrećiti

Postoje znakovi koji bi mogli ukazati na to da ćete biti srećna žena pored čovjeka kojeg ste odabrale.


Muškarac koji posjeduje određene kvalitete i vrline zaista može biti odličan materijal za brak. Psiholog Aleksandra Strogonova objašnjava koje su to stvari koje pokazuju da ćete biti srećna žena pored svog muškarca, a ovo je njih 5 osnovnih: 

1. On je samodovoljan: Ovom muškarcu nije potreban neko drugi da bi se osjećao vrijedno ili ispunjeno. Ali u isto vrijeme uvijek poštuje drage ljude u svom životu i daje sve za njih. Njegova odabranica neće imati problema sa ispadima ljubomore i neće morati živjeti u zlatnom kavezu.



2. On je nezavisan: Ne zavisi od svoje žene, majke, prijatelja niti bilo koga drugog. Zadatke koje postavlja sebi i svojoj porodici rješava sam, ne oslanjajući se na pomoć drugih ljudi. 3. On je realan: Prizemljen je inteligentan, što znači gleda život kroz oči realnosti. 

Svoju izabranicu će uvijek saslušati bez osuđivanja ili eskaliranja konflikata. 4. Ne poredi se sa drugima: On ima visoko definisane ciljeve kojih se drži i glavni cilj mu je da sebe unaprijedi. Ne troši vrijeme na to gledajući šta drugi ljudi imaju. 



Kako je ovo korisno za njegovu izabranicu? To je pokazatelj da neće imati probleme sa kompleksima i nesigurnošću. Ona neće morati strahovati da će on donositi lude i nepromišljene odluke samo zbog toga što neko ima nešto bolje od njega.

5. On cijeni sebe. To znači da neće dozvoliti nikome da ga iskorištava ili ponižava. Ova osobina je jako korisna i za njegovu izabranicu jer to pokazuje kako će čuvati i one koje voli. Ali izabranica takvog muškarca ne bi trebala igrati igrice u kojima ona hoće da bježi a on da je juri. To sigurno neće tolerisati.

Pokreće Blogger.