Ljubav poslije prevare je poput lanjskog snijega: 5 razloga zašto ne bih oprostila nevjeru

Preljube su izdaje, ništa manje bolne od toga. Kada opraštate preljubu tada opraštate izdaju. 



Ako ste već spremne da oprostite preljubu, jeste li spremne i na sve što nakon toga slijedi? Oprostiti preljubu ne znači samo preći preko lošeg djela vašeg partnera. To znači i preći preko svih netrepeljivosti koje se u budućnosti mogu pojaviti. 

Ljubav poslije nevjere je poput lanjskog snijega - vjerujete da ga je još na nekim mjestima ostalo i zbog toga još vjerujete u to. Ali činjenica je da lanjskog snijega više nema. Vi možete imati sjećanje na njega, možete se živopisno sjećati kako je izgledao. 



Ali istina je, da od tog lanjskog snijega više ništa nije ostalo. Možete ga se prisjećati, možete maštati da će se ponovo pojaviti, i biti isti kakvog ga se sjećate - ali neće. Ovo je 5 razloga zašto ja kao žena nikada ne bih oprostila prevaru: 

1. To samo pokazuje koliko lošeg partnera imate. 2. Stvari se više nikada neće vratiti na staro. 3. Uvijek ćete svog partnera posmatrati kroz oči preljube. 4. Zamijeraćete mu to do kraja života. 5. U većini slučajeva ćete mu uzvratiti istom mjerom. 



To su najčešći ishodi u kojim završavaju nevjere. Ljubav poslije nevjere je podgrijana ljubav. Možete probati oživjeti je, ali i sami ćete ubrzo shvatiti da je to nemoguće. Kada jednom shvatite da pored sebe imate izdajnika, teško da ćete mu moći početi vjerovati. 



Pokreće Blogger.