Prošlost nas definiše - Treba li reći svom partneru koliko ste ih imali prije njega

Pitati partnera o njegovoj istoriji ljubavnih veza može da bude veoma neugodna stvar koja pokreće sukobe među vama. 


Na prvu želite znati sve o tome koliko je osoba prije vas vaš partner imao, a sa druge strane to zapravo i ne želite. Za vrijeme takvog razgovora stres i nelagoda su prisutni u velikoj mjeri. Kod ovakvih tema je veoma bitna iskrenost i nije lako ulaziti u intimne detalje prošlih veza. 

U stvari, od vas se ne traži da ulazite u detalje. Vaš partner mora znati vaše namjere u vezi s njim, šta želite i očekujete bez da taktički pokušavate izvući neke stvari iz njega. Ali detalji vezani za broj bivših partnera mogu izazvati takmičarski duh ili stvoriti pritisak na vašeg trenutnog partnera.



Iako je važno da odlučite šta želite da podijelite o svojoj prošlosti, važnije je da budete iskreni o tome šta želite od svoje sadašnjosti. Budite iskreni u vezi svojih osjećaja, a brojevi partnera iz prošlosti mogu izazvati velike probleme i nesigurnost. 

Ako osoba misli da broj partnera nekako određuje vaš karakter, onda je to već loš znak. To je samo broj koji ništa ne određuje i ne može se na osnovu njega reći da li ćete biti dobar partner ili ne. Ako vas partner zapitkjuje koliko ste imali prije njega imate pravo da odgovorite kako vama prija.



Ako vas je sramota zbog toga imate potpuno pravo da prešutite. Ako partner želi da zna broj, bolje je da ga pitate zašto je to njemu/njoj to važno? Možda ga/nju nešto muči, pokušajte otkriti razlog i riješite ga. Isto tako ako pitate to svog partnera i on ne želi da vam govori o tome važno je da to podržite i ne usuđujete.

To je lična stvar i čovjek ima pravo da odluči da li to želi podijeliti sa nekim ili ne. Dakle, na vama je da odlučite hoćete li reći partneru svoj broj bivših partnera. Svakako ne morate to da pričate o nečemu što ne želite i imate pravo na lične granice i privatnost.

Pokreće Blogger.