Nije bitno kako drugi žive - Bitno je kako ti živiš: 7 savjeta koje trebali dati svojim kćerima

Zrela žena bi svoju mudrost trebala prenijeti na svoju kćerku i to čim malo odraste. Djevojčice najviše uče od svojih majki, zato se potrudite da budete dobar uzor.


Čim vaše kćerke odrastu recite im sljedeće stvari: 1. Jednom kad te neko uvrijedi je dovoljan razlog da odeš od njega. Ne prihvataj lažna izvinjenja i opravdanja. Ne ulazi u pregovore sa ljudima koji su imali namjeru da te povrijede. Ko ima srca to jednom da učini - učiniće još dosta puta. 

2. Ne dozvoli da tebe okrive za svoje greške. Manipulatori i loši ljudi će uvijek tražiti opravdanja za svoja loša djela i uvijek će tebe okrivljivati za to. Ne slušaj takve ljude, ne dozvoli da povjeruješ da je tvoja krivica svaki njihov loš potez. I nije bitno kako drugi žive, bitno je kako ti živiš. 



3. Uvijek možeš majku zamoliti za pomoć ili savjet. Ne plaši se kritika. Bez obzira kakvu glupost učinila ili koliki problem imala majka će biti tu za tebe. U svako doba dana i noći. Majka će ti biti najbolji prijatelj i uvijek će ti dati savjet koji će biti za tvoje dobro. 

4. Ako nemaš dobrog prijatelja nemoj imati ni jednog. Prijatelji koji nisu sjajne osobe su jako štetni po nas. Takvi nam mogu nanijeti više štete nego koristi. 5. Ljubav ne zna za uslovljavanja. Nemoj da padaš na riječi čovjeka koji ti govori "moraš" na stvari sa kojima se i ne slažeš. 



Ljubav je prilagođavanje a ne uslovljavanje. Ne dozvoli da se niko odnosi prema tebi kao da si njegova imovina. 6. Uvijek imaj svoj novac. Čak i ako se udaš za jako bogatog čovjeka koji ti kaže da ne trebaš raditi jer imate dovoljno novca - ti ipak imaj svoj posao i svoju zaradu. 

Nikada ne znaš kojim će putem tvoja sudbina krenuti, i uvijek je bitno imati nešto svoje. Pritom, za ženu je veoma važno da ima osjećaj da doprinosi i vrijedi a to ćeš postići tako što ćeš raditi svoj posao. 7. Ne dozvoli da tvoj partner postane centar tvog svijeta. 

Potrudi se da budeš ispunjena na više polja. Ako nemaš dobre prijatelje bar imaj dobre hobije, ili dobre aktivnosti na koje ćeš svakodnevno trošiti vrijeme. Žena koja se u potpunosti posveti partneru počinje da gubi svoj život i smisao za svoj život.

Pokreće Blogger.