Brak zahtijeva konstantno zavođenje: 3 stvari koje bi supružnici trebali činiti jedni za druge svaki dan

Brak zahtijeva konstantan rad na njemu kako biste uspjeli zadržati ljubav i sreću između vas.


Ovo su neke od navika koje bi trebali svakodnevno usvojiti u svom braku, ako već niste. 1. Stvorite naviku ujedinjenja svaki dan. Možda će zvučati suludo zašto bi se u braku trebali svakodnevno ujedinjivati ali to je zaista važna stvar.

Hobiji, obaveze, posao, prijatelji... sve nas to udaljuje od našeg supružnika i ako nećemo sa njim otvoreno pričati o svemu onda se udaljujemo od njega. Dobra je navika bar na kraju dana da pričate o vašem danu kako je protekao ako niste dovoljno vremena proveli skupa.



A ako provodite dosta vremena skupa potrudite se da u to vremenu imate vrijeme kada čete se posvetiti isključivo jedno drugome. I kroz priču i kroz ispoljavanje emocija. 2. Izrecite zahvalnost jedno drugome svaki dan. Ovo je jedna od najvažnijih stvari.

Ako se nalazite u srećnom braku koji vas ispunjava budite dovoljno zreli i mudri da se svom partneru zahvalite što je dio vašeg života. Zahvalnost je veoma važna. Kada ste zahvalni barem 10 minuta svaki dan vaš život postaje sve bolji i bolji. 



Ako izgubite naviku zahvalnosti rizikujete da postanete mrzovoljna osoba koja je stavila svoj brak na put za propast. 3. Prisjetite se lijepih trenutaka iz prošlosti. Veliko je bogatstvo i sreća imati dobru osobu pored sebe sa kojom ćete dijeliti svoj život i sa kojim ćete stvarati lijepe uspomene. 

Sjajno je imati nekog ko će biti tu uz vas i u dobru i u zlu, zbog toga bi trebali još više cijeniti svog partnera i truditi se da poboljšate svoj odnos. Svakodnevno se prisjetite nečeg lijepog ili sentimentalnog što ste doživjeli u prošlosti i uživajte u tome. 

Cijenite lijepe trenutke iz prošlosti i budite spremni da se spremite na buduće, tako srećni brakovi funkcionišu.

Pokreće Blogger.