Žena ne treba oslabiti muškarca, već opustiti: Frojd savjetuje kako odabrati partnera za život

Ljubav nije jednosmjerna ulica. Glupo je tražiti sve od partnera a ne davati mu ništa, koliko dajete toliko zaslužujete da tražite natrag.


Osnivač psihoanalize, Sigmund Frojd, ima mnogo izreka o ljubavnom odnosu između muškarca i žene. Na primjer, bio je uvjeren da je majka muškarčevog djeteta prvenstveno zaslužna za njegov budući uspjeh. "Žena ne treba da oslabi, već opusti muškarca." rekao je Frojd. 

Maknite se od osobe koju treba stalno prisiljavati na nešto. On neće osvojiti vaš svijet na taj način. Vrlo brzo ćete se umoriti od toga što se trudite za oboje. Očigledno, izabrali su pogrešnu osobu ako to činite. Vaš partner treba da vam odgovara, on bi trebao znati šta vam treba i šta volite. 



On sam će učiniti tri puta više za vas nego što očekujete ako ste vi spremne da mu skuhate čaj i ponudite masažu. Dakle, to ide u oba pravca. Da biste primili morate i davati, ali ako samo dajete i ne primate isto zauzvrat - imate pogrešnu osobu pored sebe. 

Frojd je još rekao: "Ko voli mnoge žene - poznaje žene, ko voli jednu ženu - poznaje ljubav." Ponovo se vraćamo muškarcima koji ne znaju da vole. To su očito oni koji se hvale kvantitetom, a ne kvalitetom. To su oni muškarci koji govore:



"Znate li koliko je djevojaka u školi trčalo za mnom?" ili "ja mogu imati koju god poželim". Šta ovo govori o muškarcu? Samo činjenica da ne poznaje sebe i ne razumije kakva će mu žena odgovarati. Postoji jedan moćan kriterij koji ukazuje da ste izabrali pravog partnera,  a to je nedostatak želje da ga poredite sa bilo kim drugim. Ako ste potpuno sigurni da je on najbolji za vas, onda ne oklijevajte.

Pokreće Blogger.