Nije sumnjivo kad se muškarac udalji od vas - Sumnjivo je kad je previše blizak: Mudra žena o preljubi

Obratite pažnju na vlastito ponašanje kada vam se upucava neka treća osoba i biće vam jasno kada vaš partner radi nešto sumnjivo. Kako to? Saznajte u nastavku...


Druge osobe je najlakše shvatiti ako ih posmatrate na osnovu samih sebe. Sve ono što vi radite - i drugi rade u manjoj ili većoj količini. Imate veliku i ružnu tajnu koju ste sakrili od drugih? Pogodite šta - svi ih imaju. Načinili ste veliku glupost koju ne želite niko da sazna? 

Pogodite šta - i drugi su! To što vam se čini da neko besprijekorno živi svoj život je samo zlatan paravan za vaše oči. Nema te osobe koja nema tajnu, grešku i kajanje... Vodeći se time možemo shvatiti da isti princip funkcioniše u ljubavnim vezama. 



Do sad smo tražili razne načine da uhvatimo partnera u preljubi ili u sumnjivoj radnji pa smo to pokušavali na pogrešne načine. Glavni način da to učinite jeste da svog partnera posmatrate kroz sebe. Kada sam shvatila sljedeću stvar - sve se konačno posložilo. 

Jedne prilike upucavao mi se jako ugledan i zgodan muškarac ali s obzirom da sam sama sebi obećala da nikada neću prevariti svog muža pokušala sam to ignorisati što sam više mogla. Da stvar bude još teža viđala sam tog čovjeka na poslu svaki dan.



Što mi je davao više pažnje ja sam počinjala da se osjećam sve privlačnije. To je rezultiralo time da dolazim kući i želim više vremena da provodim sa svojim mužem u spavaćoj sobi. Taj muškarac mi je davao osjećaj poželjnosti i zbog toga sam postala bliža sa svojim mužem. 

Ali kasnije sam počela da padam na njegov šarm. Počeli smo dopisivanje, skrivene noćne razgovore i tajna viđanja... U tom periodu sam se u potpunosti udaljila od muža. Ni njemu nije bilo jasno zašto sam jedno vrijeme bila tako bliska pa sam se odjednom otuđila. 

Ali vjerujem da je sve to pripisao ženskim hormonima jer nije htio mnogo da ispituje. I na kraju, prije nego što se išta desilo sa tipom koji mi se udvarao odlučila sam da prekinem tu igricu. Nisam pristala na aferu sa njim i drago mi je što sam tako postupila. 

Tada sam shvatila da se u čitavoj toj igri preljube svi ljudi ponašaju isto... Kada se muškarcu udvara neka ženska on će imati više samopouzdanja i više će se motati oko svoje partnerke/supruge, no kada zaplovi u ljubavnu aferu tada se više otuđi od žene. 

Ne treba vam ljubavni guru- niti psiholozi da bi vam rekli da li vas partner vara, čitava stvar je u tome. Dakle, ako muškarac odjednom ima više želje i volje da bude u vašem okruženju, da vas voli i ugađa vam - pripazite da li mu druga žena daje vjetar u leđa za to. Možda je to samo uvod u nešto što se može dogoditi.

Pokreće Blogger.