Umjesto da brišete suze, brišite neke ljude iz svog života: Psihologija srećnog života

Osobe kraj kojih često plačete možda nisu dobri prijatelji, već oni koji su vas na to i naveli.


Ne daj svoje suze nikome. Ne ogoli dušu pred nekim ko ti ne pruža ništa, ni utjehu ni spas. Ako primjetite da sve češće brišete suze, vrijeme je da obrišete neke ljude iz svog života. Da, suze mogu olakšati našu dušu, ali u životu ima toliko toga zbog čega bi se mogli smijati.

A i smijeh je lijek za dušu. Zato gledajte da imate oko sebe ljude koji vas nasmijavaju, a ne one koji vas često rasplaču. Kad primjetite da se vaša energija počne stišavati vrijeme je da reagujete. Odmah isključite prijateljstva koja vam više otežavaju stvari nego olakšavaju. 



Isto tako i sve veze, ljubavne ili rodbinske... Nikada ne dozvolite da neko smatra da vaše suze nisu bitne, ili da kažu sutra će sve proći! Vaše suze su vapa bol. To su vaše emocije i osjećaji. Vaše suze su svjetionici. A kada ih drugi ne primjete, to znači da ste na pogrešnom molu i da pored vas nije vaš kapetan.

Teško je povjerovati u to, prihvatiti ili se iznenada odlučiti na hrabar korak da nešto promijenite, ali morate. Ako je moguće, bolje otrči kući i urlaj u svoj dobri stari jastuk. Bolje da plačete pred jastukom nego pred lošim čovjekom.



A nažalost, mnogi ljudi uživaju u vašim suzama. To je lijek za njihove probleme. Oni žele da vide suze na vašem licu pa čak i čine neprimjetne stvari koje će ih izazvati. Takve primjetite po tome kako se osjećate pored njih. Prave osobe će uvijek izazivati osmijeh na vašem licu. 

Pokreće Blogger.