Muške greške koje bi mogle navesti ženu na prevaru - Dajte joj razlog da vam bude vijerna

Ako ne želite doći u situaciju da vas partner prevari dobro obratite pažnju na svoje vlastite postupke.


Svojim ponašanjem određujemo kakvu ćemo vezu sa nekim imati i kako će se stvari odvijati. Iako ne utičemo u potpunosti u tome ali svakako utičemo velikim dijelom. 1. Pretjerana kontrola: Žene ne vole da im se stoji nad glavom i kontroliše svaki korak kojeg naprave.

I to se ne misli konstantno praćenje ili neprimjetno uhođenje. Tu govorimo o onim pitanjima: Gdje si bila toliko, zašto se nisi vratila do 6:30? Zašto si se toliko zadržala? Nećeš više nigdje izlaziti. Ti si udata žena i trebala bi se tako ponašati. Mnogi muškarci će reći "Ali to je samo briga". 



Tanka je linija između brige i pretjerane kontrole. Pripazite na to prije nego što postane kasno. Uloga muškarca je da pruži sigurnost svojoj ženi a ne da stvori odnos prepun netrepeljivosti i neugodnosti. 2. Odbijanje pomoći. Govorimo i o psihičkoj i o fizičkoj pomoći. 

Žena želi uz sebe muškarca koji će joj pomoći da bude bolja, sretnija i ispunjenija. Treba joj neko ko će joj biti rame za plakanje, To je osnovna stvar koju očekuje u vezi. Ako primjeti od svog muškarca da ne dobija ništa od toga, time joj daje do znanja da ni ne brine dovoljno o njoj. 



Zbog toga će često potražiti utjehu kod nekog ko će joj pružiti to što joj nedostaje. 3. Uskraćene emocije. Istina, veza od 10 godina ne može biti ista kao veza od godinu ili dvije. Emocije zataje, strast se priguši... ali u slučaju prave ljubavi nikada do kraja. 

Uvijek možete oživljavati svoju ljubav iznova i iznova. To ćete činiti tako što ćete izlaziti na romantične večere, pomagati jedno drugome, kupovati poklone, davati male znakove pažnje i pružati nježnost. Ako odustanete od svega toga to je kao da ste odustali od svog partnera.

Pokreće Blogger.