Kako muž zavisi od žene: I najveći stvaraoci su znali da ona ima ogroman uticaj na njegov uspjeh

Žena zavisi od svog muža i njen muž zavisi od nje. Iako ovo mnogima zvuči kao uvreda, ako se dovoljno volite i poštujete nećete se osjećati uvrijeđeno. 


Muškarac ne treba da traži dozvolu od žene da ode gledati fudbal sa prijateljima, posjetiti majku ili sebi kupiti PlayStation. Muškarac ne bi trebao svakih pola sata davati izvještaje svojoj ženi o svojoj lokaciji i pitati je za mišljenje o svakoj odluci koju treba donijeti. 

Muškarci vole da se osjećaju kao "vođa čopora", hranitelj, gospodar, glava kuće... Da, muškarac zaista treba da bude glava porodice i da bude taj koji će voditi svoju porodicu u pravom smijeru. Ali kada žena primjeti da je njen muškarac previše slab za to, ona preuzima kormilo. 



I takav muškarac se ne bi trebao buniti ili osjećati ugroženo. Ako njegova žena bolje vodi računa o porodici trebao bi je pustiti u tome a ne smatrati da je njegova muževnost ugrožena. Za pametnog muškarca je korisno da zavisi od žene ako mu ona pruža svoju žensku toplinu, podršku. 

On želi da ona bude njegovo „ostrvo sigurnosti“ u ovom okrutnom svijetu. U normalnim odnosima između muškarca i žene, žena daje svom izabraniku gorivo - snagu za nova dostignuća i svakodnevne obaveze. Zato se žena naziva čuvarom ognjišta, a ne mašinom za pranje suđa. 



Od nje zavisi kakav će biti život kod kuće i da li će u porodici vladati sloga. Žena je u stanju dati muškarcu snagu  i motivaciju za napredak. I on mora biti u stanju da primi ovu energiju od nje. Ako muškarac veruje da je ženi mjesto samo u kuhinji, i da ona ne treba da otvara usta kada on donosi odluke tada nije ni svjestan koliko je nezreo. 

I najveći mislioci i stvaraoci su znali da žena ima ogroman uticaj na polju karijere muškarca. Ako muškarac ne prihvati žensku energiju, on degradira. Pogledajte one parove u kojima je muškarac "alfa muškarac" koji se jedini pita u svojoj kući, a žena pokorna, tiha ovca. 

Njeno mišljenje nije prihvaćeno, njena energija nije prihvaćena. Njena uloga je da odgaja decu, kuva večeru i deluje kao dodatak muškarcu. Da li je takav čovjek zaista srećan? Ne, on traži izvore dodatnog zadovoljstva sa strane.

Pokreće Blogger.