Drage dame: Ne trebate dokazivati drugima da vas muškarac voli - To je njegova dužnost

Koliko ste samo puta objašnjavale svojim drugaricama koliko vas muškarac voli? A koliko puta im je on pokazao to isto?


Žene su oduvijek imale potrebu da se hvalisaju među prijateljicama. Jedna ima sjajnu karijeru kojom će se hvaliti, druga ima sjajnog muža, treća ima natprirodno inteligentnu djecu... Ali, hvalisanje je osobina iskompleksiranih ljudi koji nisu sigurni u sebe. 

Hvalisanje je pokušaj da osoba opravda ili preuveliča neke životne segmente u kojima bi voljela da stvari stoje bolje, ali ne stoje. Često ste čuli prijateljicu koja se hvali kako sjajnog muža ima. On joj kupuje cvijeće, on joj kupuje skupe stvari... Vodi je na najljepša putovanja...



Ugađa joj po pitanju svega. Donosi joj doručak u krevet, svako jutro je gotovo kafa čeka... Ali, koliko je zapravo taj muškarac pokazao u javnosti koliko je voli? U većini slučajeva situacija je baš drugačija. Muškarac uopšte ne poštuje ženu u javnosti.

Ono što vi vidite ne poklapa se sa slikom muškarca kojeg ona predstavlja. Zašto se to dešava? Žene jednostavno žele vjerovati u savršenu sliku ljubavi koja nužno i ne postoji. Žene žele da je drugi vide kao srećno zaljubljenu ženu koja ima idealnog muškarca.



Dok je istina daleko od toga. Nema potrebe da uljepšavate stvari samo kako bi vaš život izgledao ljepši i luksuzniji. Sa takvim pristupom samo rastužujete ljude oko sebe koji nemaju sreće u ljubavi, ali i ulazite u začarani krug života u kojem ćete sigurno biti povrijeđeni. 

Pustite druge da govore za sebe, niste vi njihovi advokati. Ako imate potrebu da nekoga konstantno opravdavate ili uljepšavate sliku sa njima - zašto vam je potrebna takva osoba? I što je najgore, dok god opravdavate i pokrivate ružne osobine svog partnera on se neće truditi da ih promijeni. 

Budite realni i stanite čvrsto na zemlju. Njegova je džnost da pokaže koliko vas voli, ne vaša.

Pokreće Blogger.