Uštedite sebi i vrijeme i živce - Trikovi sa interneta koji nisu tako učinkoviti kao što tvrde

Na internetu postoji mnoštvo savjeta za koje neki stručnjaci vjeruju da nisu toliko dobri kao što to mnogi tvrde.


Prvi "trik" sa interneta koji je previše izvikan jeste da ako mramor premažete limunom on će zasijati više nego ikada. Slušajući savjete sa interneta reklo bi se da ne postoji taj problem koji limun ne može riješiti. Iako limun ima sjajne beneficije za mnoštvo stvari, mnogi trikovi sa njim su samo dobro izvikani. 

Po nekim savjetima sa interneta, ako presječete limun i premažete mramor sa njim on će naprosto zablistati. Šta dobijamo sa ovim "trikom" objasnila je profesionalna čistačica Leanne Stapf: "Kada limunska kiselina dođe u kontakt sa mramorom to će početi nagrizati površinu i vjerovatno će ostaviti trajne mrlje koje vjerovatno nećete moći zamaskirati. 



Sljedeći trik kojeg ste možda do stada vidjeli na internetu jeste da mažući kokosovo ulje na lice spriječavate nastanak akni. Carly Ettinger, kozmetičar iz Nju Jorka objašnjava da je kokosovo ulje postalo veoma popularno u njezi kože, ali to što je popularno ne znači da je nužno i dobro za kožu. 

Ako ste vjerovali da kokosovo ulje spriječava nastanak akni, ova kozmetičarka objašnjava baš suprotno: "Kokosovo ulje vrlo brzo može začepiti vaše pore i ubrzati nastanak novih akni i mitisera. Sirće i soda nisu rješenje za sve prljavštine. 



Na internetu možte pronaći savjete koji tvrde da mješavina sirćeta i sode mogu očistiti najtvrdokornije fleke na tepisima i površinama. Marry Cherry koja je vlasnik firme za održavanje čistoće tvrdi da to nije dobra solucija. "Kada se te dve stvari pomiješaju nastaje pjena koja izgleda kao da je čišćenje djelotvorno. 

Ali ta pjena je samo karbon dioksid i kada on iščezne tu ostaje samo voda. Soda može biti jako abrazivna i može vrlo lako oštetiti nježne materijale i površine." Ona takođe objašnjava da ne trebate ni podove čistiti sa sirćetom: "Nemojte to nikada činiti. 

Kiselina iz sirćeta će nagristi površinski sloj vašeg poda. Ako ga već želite očistiti drveni pod kako treba, držite se sredstva za čišćenje koji ima neutralan ph. Aktivni ugalj će izbijeliti vaše zube? Da ili ne? Kim Melton objašnjava da učinak aktivnog uglja još uvije nije potvrđen za mnoštvo stvari za koje na raznim mjestima tvrde da je istina. 

I baš naprotiv, ona vjeruje da pranje zuba aktivnim ugljem može biti čak i loše za zube, jer može oštetiti zubnu gleđ i dovesti do problema preosjetljivosti zubi. Ista stvar je i sa pranjem zuba sa sodom bikarbonom koja može biti čak još i štetnija.

Pokreće Blogger.