Tvoja afera sa mojim muškarcem neće potrajati - Objasniću ti zašto

Ponekad ulazimo u veze za koje nismo ni svjesni da će biti najveće greške u našim životima.


Najlakše se rastati od muškarca kojeg voliš tako što saznaš da je apsolutni idiot. Mnoge žene ne shvataju sa kakvim su čovjekom u braku jer dok one njega dižu u nebesa on o njima sve najgore priča pred ženama sa kojima se sastaje iza leđa. Tako je bilo i u mom slučaju.

Dok sam se gušila u borbi da budem "savremena žena" koja gradi svoju karijeru na poslu od 8 do 4, kojoj je kuća čista svaki dan, koja pravi ručak i večeru svaki dan, koja voli, brine i odgaja ispravno svoju djecu, koja daje ljubav i pažnju ovog svijeta svom muškarcu... on je jednostavno išao od jedne do druge i govorio kako sam svakakva.



Ne boli me što me je varao, boli me što moj trud nije cijenjen. Boli me što sam poklonila sve što imam kako bih izgradila zajednicu sa čovjekom kojeg na kraju krajeva nisam ni poznavala. Razumijem da se čovjek zaljubi u drugu ali ne razumijem zašto pričati loše o onoj koja ti daje sve?

Prije neki dan me je nazvala ljubavnica mog muža i rekla mi kako je vrijeme da mu dadnem razvod jer me on svakao ne voli. Oh kako sam se slatko nasmijala u slušalicu! Tada sam joj rekla: "Vidi draga, tvoja afera sa mojim muškarcem neće potrajati, a reći ću ti i zašto!



Zapitaj se, ako je taj muškarac bio spreman prevariti ženu sa kojom je odlučio izgraditi život i osnovati porodicu... ako je taj muškarac spreman pričati loše o ženi koja mu je rodila troje djece i uvijek činila sve da mu ugodi... šta misliš kako će se ponašati prema ženi koja mu je samo druga opcija?

Zapravo, ni ne znamo koja si mu opcija po redu jer znam da ih ima još nekoliko!" Oh kako je nastala slatka tišina poslije tih izgovorenih riječi! Uživala sam. Na kraju sam joj rekla da joj ga poklanjam, i da meni takvo smeće od čovjeka ne treba. Želim im svu sreću ovog svijeta.

Pokreće Blogger.