Supruga vam nije majka da vas trpi sa svim manama - Nije sramota promijeniti se zbog nje

U muškarcima postoji određena doza nezrelosti i pogrešnih shvatanja što mu daje ideju da se ne bi trebao mijenjati zbog žene i da je to nešto ispod časti. 


U očima muškarca to izgleda ovako: Kad žena kritikuje muškarca, to se često smatra kao nešto što je uredu, ali kada muškarac nju kritikuje tada on ispada arogantan i bezobrazan. Muškarci zaista ne vole kada su žene nečim nezadovoljne i kada ih kritikuju. 

Na primjer, žena kaže svom mužu: „Nervira me što ti se nikada ne da ići sa mnom u šetnju, previše sjediš kod kuće“ ili „Voljela bih da živimo raskošnije i da ne štedimo novac“. Na šta muškarci zbunjeno odgovaraju: „Takav sam kakav sam, ne volim da hodam/neću da zarađujem više.



Uzmi ili ostavi". Zbog takve izjave žena će smatrati da je on sebičan i da ne želi da se prilagođava. Ali ako bolje pogledate, vidjećete da je ovaj čovjek samo duboko povrijeđen zbog kritike, i želi da bude prihvaćen sa svim manama. Želi biti voljen baš takav kakav jeste. 

Čovjek koji izjavi „voli me ovakvog ili traži drugog“ je u pasivnom nezrelom stanju. Od žene očekuje majčinski stav i bezuslovno prihvatanje. Ali bezuslovno prihvatanje je nemoguće i nepotrebno. Oboje partnera se moraju znati prilagoditi i promijeniti kada je to potrebno.



Kada žena kritikuje muškarca, to je njemu zaista neprijatno. Tada on odjednom saznaje da nije dovoljno pametan, bogat, zgodan, odlučan... Ako ste spremni da prihvatite promjenu i preduzmete potrebne korake, postaćete bolja i sretnija osoba. 

Negirajući promjenu, čovjek neminovno degradira. Muškarci su svjesni da su napori potrebni, ali uvijek će postojati ta nezrelost u njima koja će im reći "Nema potrebe pokušavati se mijenjati zbog žene". Istina je da itekako ima potrebe to činiti, ako želite skladan odnos.

Pokreće Blogger.