Nije ljubav ako vas partner stalno nervira - 6 pokazatelja da vaša veza ne vodi nigdje

Pronašli ste nekoga sa kim se odlično slažete, nadate se da će se iz te veze razviti nešto više, ali vi i dalje niste sigurni da li je to prava stvar? 


Toliko žarko želite biti zaljubljeni, želite se posvetiti jednoj osobi, ali niste sigurni da li je veza u kojoj se nalazite ona prava? Tu smo da vam pomognemo da to procijenite. Ako sumnjate u vašu vezu, uzmite u obzir sljedeće znakove i biće vam jasno da li ste posvećeni pravoj osobi: 

1. Ne govorite o svojoj zajedničkoj budućnosti. Znak zdrave veze je planiranje budućnosti s partnerom ili barem uključivanje u svakodnevne odluke. Ako vaš partner ne razgovara s vama o budućnosti, to je ozbiljan znak da ne želi ozbiljnu vezu", objašnjava stručnjak za veze Margaret Bankole. 



Pazite na takve ljude, jer vam mogu dati lažnu nadu koja može potrajati godinama. 2. Još niste upoznali njegovu porodicu ili prijatelje, ili ne želi da se mnogo družite sa njima. Normalno je da se na prvom sastanku ne sretnete s porodicom i prijateljima svog partnera, ali ako veza traje već nekoliko mjeseci, a vi ih još niste upoznali, to je crvena zastavica. 

 Ako vas neko želi u svom životu, rado će vas upoznati sa svojim najmilijima i činiće sve da vas drži zajedno na okupu. Ovim će dokazati da nešto kriju. 3. Stalno odustaje od nečega. Mnogi psiholozi tvrde da konstantno odustajanje može biti posljedica neke traume. 



Kao što konstantna upornost može biti rezultat traume. Ni jedna krajnost nije dobra. Čovjek bi se trebao nositi sa svime umjereno. 4. Pokazuje svoju površnost. Bez obzira kako se osjećate, vaš partner želi da i dalje budete spretne u spavaćoj sobi - to je pokazatelj da mu nije stalo mnogo do vaših potreba. 

Takvom čovjeku čak i kad objasnite kako se ne osjećate dobro on će i dalje okriviti vas za to što mu ne pružate ono što želi. 5. Izbjegava govoriti o budućnosti sa vama. Ako morate istražiti svoju vezu ili forsirati ga da priča o istoj, najvjerojatnije ćete vi ispasti neuračunljivi.

Ako osoba namjerava biti s vama, neće htjeti izbjeći razgovor o vašoj budućnosti. Ali ako on ipak često govori kako je rano da pričate o nekoj budućnosti, svadbi, osnivanju porodice - velike su šanse da nije ni zainteresovan za to.

6. I dalje se drži u mobitelu aplikacija za sastanke. Tada budite sigurni da želi više izbora. "Ako koristi ove aplikacije i nakon što je u vezi, to znači da želi imati više izbora. To takođe znači da se ne želi posvetiti jednoj osobi.

Pokreće Blogger.