Ne treba vam stotina "prijatelja" kojima ste nebitni - Dovoljna je jedna osoba kojoj ste cijeli svijet

Lijepo je imati prijatelje, lijepo je imati i ljubav. Ali te dvije životne sfere ne bi trebale poništavati jednu drugu.


Ljudi koji govore da su im prijatelji važniji od bilo koj druge osobe zapravo su veoma nezreli. Da, sjajno je imati dobre prijatelje. Imati prijatelja koji vas zaista voli i želi vam dobro je i rijetkost i bogatstvo. Prijateljstva treba njegovati, ali nikako ih stavljati ispred porodice.

Prijateljstva pucaju čak i pri malim neslaganjima, dok porodica se drži zajedno bez obzira na nesuglasice i neslaganja. Muškarci koji ističu kako su im prijatelji važniji od supruge to samo pokazuje da nisu pronašli pravu ženu za sebe, jer je očigledno ne smatraju za svog prijatelja.



Zreli muškarci znaju vrijednost porodice. Oni znaju da kada traže ženu za brak i za život da trebaju tražiti prvesnstveno onu sa kojom će biti najbolji prijatelji prije svega. Ma koliko ljubavi i strasti bilo među parovima, ništa ih ne drži zajedno jače od prijateljske povezanosti.

To ne znači da muškarac treba nužno oženiti ženu koja mu je sjajan prijatelj, jer trebao bi gajiti i strastvene emocije prema njoj. Možda je teško pronaći ženu koja će ispuniti oba uslova, ali vrijedi je tražiti. Nije rješenje da se skrasite sa prvom koja je "ok".



Muškarac koji oženi pravu ženu on će je staviti na prvo mjesto. On će biti svjestan da je ona jedina osoba koja mu želi najbolje i koja nema skrivene motive. Pravi muškarac će njegovati svoja prijateljstva, ali čineći to neće zapostaviti svoju ženu.

Pogotovo nikada neće izjaviti takvu glupost da su mu prijatelji bitniji od svega. Nije poenta imati stotine prijatelja koji će možda samo glumiti da vas vole, dovoljna je jedna osoba kojoj ćete biti cijeli svijet. Posvetite se svom partneru i izgradite vezu punu pouzdanja.

Pokreće Blogger.