Ne morate učinite loše djelo da vas karma ujede - Dovoljno je da drugima poželite loše

Ljudi koji zavide drugima ne shvataju u kakvom zlu žive. Zavidjeti drugima nije ništa manje opravdano nego želiti im loše, jer to je loša osobina.


Ako mislite da je neko loš čovjek, i da nije zalužio da mu se dešavaju dobre stvari - to vas ne čini ništa boljim čovjekom. Znate li kako dobar i pametan čovjek reaguje kada tako nešto čuje. On će vjerovati u sljedeću konstataciju: "Svako dobija po zasluzi".

Kada loš čovjek dobije nešto dobro, to ne znači da je to njegova zasluga. Njegova prava zasluga dolazi tek u budućnosti, jer to je karma. Nekada čeka i dugo godina da se ostvari jer joj treba vremena da osmisli pravi poklon za svakog čovjeka na osnovu onoga kako se ponašao.



Kada dobar čovjek čini samo dobre stvari, ali loše mu se dešavaju - to ne znači da je on loš čovjek i da je njegova karma. Njegove dobre nagrade će tek doći. Život je igra uspona i padova. Usponi koji nas zadese ne znače da smo dobri ljudi, padovi koji nas zadese ne znače da smo loši ljudi.

Dobar život nikome nije obećan, ali svi imamo opciju da se ponašamo kako želimo. Shvatili smo da nas zloba vodi na mračno mjesto, dok nas kontrola i dobrota vode na pozitivno mjesto. To što vidimo da se lošem čovjeku dešavaju dobre stvari ne bi nas trebalo potresati.



Ne mislite da je karma slijepa, ili da ne dolazi u pravo vrijeme. Ona će doći u pravo vrijeme. Lošem čovjeku će dopustiti da osjeti čari lijepih i ugodnih stvari, i taman kad se navikne na njih - oduzeće im ih. Pustite karmi da se pobrine za svoj posao, do tada vi se fokusirajte na svoje dobro. 

Pokreće Blogger.