Genijalna životna lekcija koju nas uči žena Ovan - Izdaja bliske osobe je vaša pobjeda

Svaki horoskopski znak ima svoje vrline i mane, pa tako i osoba rođena u znaku Ovna. Ali, koliko god mana imala, njene vrline će ih uvijek nadjačati. 


Od svakog znaka Zodijaka možete naučiti po koju životnu lekciju. Zato počinjemo sa liderom horoskopa a to je Ovan. Evo šta vam poručuje žena Ovan: Bol je vaše gorivo. Ljudi nisu svjesni kakve uspjehe i sjajne događaje može pokrenuti bol i povrijeđenost koju vam šalju drugi, pa i bliski ljudi.

Žena Ovan je po prirodi ambiciozna, strastvena i borbena žena, ali njena snaga se najbolje primjeti kada je neko povrijedi i kada je pokušaju spustiti na dno. Ona nikada neće biti od onih koji će kukati za muškarcem koji ih ostavi, niti će se ponižavati zbog njega i padati na koljena.



Da li to njeno ponašanje znači da ga nije ni voljela? Naravno da ne! Čak i kada je voljela svim svojim srcem, i kada je isplanirala čitav život sa jednim muškarcem - ako je izda, ona samo dalje nastavlja jača i bolja. Da, srce će joj biti slomljeno, osjećaće se loše na trenutke....

Pustiće suzu, zaplakaće, zažaliće, preležaće... Ali uvijek će se vrlo brzo podići na noge i nastaviti dalje. Ono što druge ljude slomi, to je ženi Ovan gorivo za dalji put. Ona nas uči da sve što nam se dešava, bez obzira koliko bolno bilo, možemo preživjeti i prebroditi. 



Ne očajavajte kada vas neko izda, povrijedi, uvrijedi, prevari ili kada vas ismijavaju. Tu ogorčenost koju osjećate iskoristite u dobre svrhe - da je pretvorite u snagu koja će vam pomoći da ih ućutkate i dokažete da ste snažni i sjajni. To je najbolja osveta.

Ne koristite tu ogorčenost u pogrešnom smijeru, kao na primjer da se svetite tako što ćete smišljati smicalice. Tada to sjajno gorivo prosipate u vodu i nazadujete. Izdao vas je muž sa kojim ste dugo godina u braku? Super! Pokažite mu kakvu je ženu izgubio umjesto da mu pokazujete da je dobro što je to učinio.

Izdala vas je najbolja prijateljica? Super! Pokažite joj kakvog je prijatelja izgubila. Neko vam je upropastio poslovnu priliku? Odlično! Pokažite im da nisu jači, mudriji i pametniji od vas, iskoristite tu ogorčenost kao gorivo da pronađete bolju poslovnu ponudu i uspijete.

Žena Ovan na najbolji mogući način koristi svoj inat, i to je nešto na čemu joj svi mogu pozavidjeti. Naučite ovu lekciju od nje i u buduće nećete imati problema sa lošim ljudima niti ćete trošiti mnogo vremena da prebolite nebitne i propale veze!

Pokreće Blogger.