Ženska imena koja predstavljaju snagu i moć: Marina je lijepa poput mora i jaka poput stijene

Ime je velika stvar za svaku osobu jer određuje identitet i po tome smo prepoznatljivi. Imena bi se trebala davati djeci na osnovu toga šta roditelji žele da budu. 


Ako roditelji žele da njihove kćerke budu snažne i moćne trebali bi davati sljedeća imena: Marina: Ovo ime je starogrčkog porijekla, na latinskom jeziku znači "more". Marina, baš poput mora, privlači pažnju drugih. Ljudi će uživati u njenom društvu. 

U odrasloj dobi, Marina je okružena muškom pažnjom, nevjerovatno je lijepa i privlačna. Osim vanjskog šarma, ona ima i unutrašnju ljepotu. Vrlo je društvena, pa čak i ako ima neke nedostatke oni će ostati skoro ne primjećeni. Marina živi za svoje zadovoljstvo, što mnogi osuđuju. 



Prije nego što svoju kćerku nazovete imenom Marina, vrijedi uzeti u obzir da će je najvjerovatnije drugi osuđivati, ali ovo ime je pokazatelj da je to ništa neće doticati. Irina: Ovo ime je sa starogrčkog prevedeno kao "mir". Irina uvijek zna šta treba učiniti i nikada ne gubi vrijeme. 

Vrlo društvena, pedantna i emotivna. Irina je lijepa i izvana i iznutra, inteligentna, ambiciozna i vedra. Potreban joj je sklad na svim poljima života i zbog toga neće često ulaziti u svađe i drame Natalija: Na latinskom jeziku ovo ime znači "blagoslovljena" jer se smatra da je ovo ime nastalo od riječi "Natalis" što predstavlja i Božić, dan radosti itd. 



Natalija sebi jasno postavlja cilj. Vrlo misteriozno se predstavlja što intrigira druge ljude. Natalija je uvijek okružena muškarcima, jer ih privlači ta njena energija. Vrlo je osjetljiva na promjenu okruženja. Ima dobro razvijenu intuiciju i može predvidjeti misli i postupke drugih. 

Natalija je pametna, znatiželjna, voli dobru komunikaciju i vesela društva. Helena: Ovo ime je s grčkog prevedeno kao sjaj, blistavost ili odabrana. Djevojke po imenu Helena su obično veoma snažne ali mogu biti i previše posesivne. 

U vezi se potpuno predaju partneru, okružujući muža i djecu sa sto posto ljubavi. Elena je dobra i snažna majka, pokazuje se kao talentovan pedagog i učitelj. Vrlo je ljubazna i vesela, ali ne vjeruje svima i ne mogu se svi smatrati njenim prijateljima.

Pokreće Blogger.