Zašto zbog trenutka strasti gubite čitavo bogatstvo - Priča o ocu koji se "razveo" od svoje djece

Moja ljubavna priča nije ni blizu onoga o čemu sam maštala. Željela sam princa sa kojim ću steći porodicu i živjeti sretno do kraja života, baš kao u ljubavnim pričama.


Nažalost, moja ljubavna priča se završila i prije nego što je zapravo počela. Muškarac kojeg sam najviše voljela je postao moj muž. Voljela sam ga više od sebe i bila sam spremna sve učiniti za njega. Naša ljubav je bila toliko jaka da smo jedno drugome dali doživotno obećanje da ćemo zajedno biti zauvijek.

To obećanje je on prekršio bez imalo stida. Dvije godine nakon našeg vjenčanja stvari su se počele mijenjati. Sve duže je počeo ostajati na poslu i sve češće odlaziti na poslovna putovanja. Ispočetka mi nije smetalo jer me je uvjeravao kako to čini samo da bi nam obezbijedio bolju finansijsku situaciju.



Stvarno je davao sve od sebe da obezbijedi naše dvoje djece. Ubrzo nakon toga sam saznala od bivše prijateljice kako sam jedina osoba koja ne zna da on ima aferu sa koleginicom sa posla. Nisam joj željela vjerovati, mislila sam da je samo ljubomorna na nas pa sam joj objašnjavala kako oni samo dosta vremena provode zajedno.

Zaljubljenoj ženi je teško pokazati ono očigledno što se odvija pred njenim nosom. S vremenom sam počela više provjeravati njegov telefon sve dok nisam pronašla eksplicitne poruke i slike u njegovom telefonu. Čak i kada bih pokušala objasniti riječima kako sam se osjećala u tim trenucima, mislim da ne bih uspjela.



Izdaja! Poniženje! Ogorčenost! Mržnja! Sve u jednom! Kada sam se pribrala suočila sam ga sa činjenicom da znam sve šta radi. Na šta sam od njega dobila odgovor. "Već neko vrijeme to želim da ti kažem. Volim je i želim razvod!

Njegove riječi su bile kao dodatna sol na ranu. "Ali šta je sa našom ljubavi, šta je sa našom djecom?" Pitala sam ga između teških jecaja. "To je prošlost, želim razvod!" - "Molim, šta je prošlost? Tvoja djeca su prošlost?", na šta je bez oklijevanja odgovorio - "Da, od svega želim razvod, pa i od djece!".

Nakon toga ni jednu riječ nisam izustila, samo sam se spakovala i sa djecom otišla kod svojih roditelja. Zbog obične zaljubljenosti i strasti izgubiti čitavu porodicu? Sa takvim osobama ne treba nikako drugačije nego ih samo pustiti da odu iz vašeg života zauvijek! 

Da li se kasnije pokajao? Naravno da jeste! Da li sada viđa svoju djecu? Šest godina ih nije želio viđati, a sada djeca ne žele vidjeti njega. Moj savjet svima: Dobro razmislite šta gubite i zbog čega!

Pokreće Blogger.