Zašto namjerno radite ono što vaše muževe izluđuje - Vječiti problem mnogih veza

Postoji začarani krug kroz koje mnogi parovi i supružnici prolaze a da toga nisu svjesni.


Jedan scenario za primjer: Muž i žena su u braku i često su u lošim odnosima. Ona je previše stroga prema njemu i često mu prebacuje za sve što radi. Smeta joj ovo, smeta joj ono... Nije dobro uradio jednu stvar, nije znao uraditi ni drugu...

A muškarac kao muškarac, uvrijediće se na njen pristup ali obično neće reagovati burno na njene riječi. Većina muškaraca će prihvatiti takve izjave bez da se pokuša opravdati ili bez da pokrene svađu jer smatraju da je tako mnogo jednostavnije. Ali, problem nije samo tu.



Muškarac će pronaći način da joj vrati za sve to što mu je rekla. Na primjer, ako zna koliko ona mrzi kada joj se ne javlja - on će baš to činiti. Ako zna da ona mrzi kada sa prijateljima ode na pivo poslije posla - i to će činiti. Muškarci koji se ne znaju sukobiti sa ženom , na ovaj način će joj uzvraćati.

Oba pristupa u ovom scenariju su pogrešna. Žena je previše stroga i previše zahtijevajuća prema svom mužu. Ona ga više posmatra kao dijete koje mora kuditi nego kao muškarca kojem može lijepo objasniti sa čim nije zadovoljna. 



Muškarac griješi jer "uzvraća" ženi na pogrešan način. To što namjerno čini stvari koje nju nerviraju samo će izazvati dodatnu ljutnju i ogorčenost kod nje, pritom ona uopšte neće shvatiti da je ona sama kriva za to nego će shvatiti da je njen muškarac jednostavno takav - loš!

To je začarani krug u kojem se mnogi nalaze. Postoji li rješenje? Naravno! Rješenje je komunikacija. Žena mora shvatiti da sa muškarcem treba fino raspraviti u svemu a ne preuzeti ulogu diktatora, dok muškarac treba shvatiti da treba reći ženi šta osjeća a ne svetiti joj se kroz neke druge stvari.

Pokreće Blogger.