Ljubav bez hemije je samo prijateljstvo - 7 stvari koje bi mogle poboljšati hemiju među vama

Ako želite da vaša veza bude sjajna veoma je važno da poradite na "hemiji" jer je ona zadužena za održavanje ljubavi u vašem odnosu. A to ćete učiniti tako što ćete pratiti sljedeće smjernice:


Zajednički interesi: Zajednički ciljevi zbližavaju ljude. Na primjer, volite istu muziku, iste žanrove filmova, volite istu hranu, težite istim ciljevima, želite iste stvari u budućnosti... Imate toliko toga zajedničkog da se osjećate kao da ste jedna osoba. 

Potpuna otvorenost: Ako ste otvoreni jedno prema drugom, i psihički i fizički, to ima vrlo pozitivan učinak na "hemiju" ljubavi. Ako su partneri otvoreni i iskreni jedni prema drugima, tada se osjećaju sigurno u svom odnosu i tako će poželjeti biti zajedno zauvijek.Brižnost: Pokazivanje saosjećanja, pažnje i ljubaznosti prema partneru poboljšava vaše odnose. Što više brižnosti ulažete u vezu to će ona biti bolja. Fizička privlačnost: Kako biste svom partneru bili fizički privlačni morate poraditi na svom izgledu kako biste održavali tu iskricu. 

Kontakt očima: Oči govore više od riječi. Ono što osjećate - vaše oči pokazuju. Pokažite pogledom šta osjećate prema partneru, pogledajte ga sa nježnošću ili sa strašću - on će to osjetiti. Dodir ima veliku moć: Ne dozvolite da prođe jedan dan a da niste pomilovali ili zagrlili svog partnera. Čak i ako ste posvađani, dodirnite svog partnera, prije ćete se pomiriti. Zagrljaj ima veliku jačinu i može pomoći da se mnogi problemi riješe. Smijeh je lijek: Smijte se zajedno, prihvatajte šale jedni drugih. Ponašajte se prirodno i opušteno, to je ono kakva bi veza trebala biti.

Pokreće Blogger.