Za ljubav je potrebna određena doza naivnosti - Zašto su pametne žene često nesretne u ljubavi

Remark je rekao da je za ljubav potrebna određena doza naivnosti, i sasvim je bio u pravu. 


Čovjek kada se zaljubi počne se ponašati kao dijete. Ne kaže se uzalud "Ljubav je slijepa" - i pametan čovjek često zbog ljubavi radi najveće gluposti. Ljudi kad se zaljube razvijaju u sebi spontanost, naivnost, postaju luckasti, zaluđeni i pomalo djetinjasti. 

Da ne govorimo o onima koji tepaju čak i nakon pet godina veze. Dakle istina je, za ljubav je potrebna određena doza naivnosti. Tu nastaje najveći problem kod mnogih inteligentnih žena. Dok jedni uspješno isključe intelekt zbog ljubavi, drugi to ne mogu tako lako učiniti. 



Ljubav i logika su često jedna drugoj velika konkurencija. Često se sukobljavaju i prave probleme u životu pojedinca. Inteligentne žene koje ne znaju isključiti intelekt zbog ljubavi se često smatraju hladnima, odbojnima, ravnodušnima ili nezainteresovanima za razvijanje odnosa. 

Zbog toga često završe same i nesretne. One imaju visok standard za svog partnera kojeg će samo rijetki ispuniti. Takve žene će vjerovatno biti preozbiljne za svačiji ukus. Sreća je ako uspiju pronaći muškarca sličnog sebi, i sreća i rijetkost. 



Muškarca koji će ih posmatrati istim očima, koji će zahtijevati određenu dozu ozbiljnosti u vezi i kojem će biti važnije da se drže intelektualnih razgovora nego kreveljenja. Neke žene su nažalost primorane da se promijene. U strahu da će ostati same, one su morale naučiti da se prilagođavaju muškarcu koji se zbog ljubavi preobratio u zaljubljenog tinejdžera i same postati takve.

Zato sljedeći put prije nego što ženu optužite da je "stara cura koja mrzi ljubav" zapravo se zapitajte da li je ona previše inteligentna za primitivne veze!?

Pokreće Blogger.