Njemu su drugi krivi za njegove greške - 5 pokazatelja emocionalno nestabilnog muškarca

Vrlo je teško izgraditi svoj život s emocionalno nestabilnim muškarcem. Nikada ne znate šta možete očekivati ​​od njega niti šta će učiniti u datoj situaciji. 


Jedna od omiljenih njegovih taktika je natjerati ženu da preispita vlastiti razum. Kako prepoznati emocionalno nestabilnog čovjeka? Prebacivanje odgovornosti i krivice na nekog drugog: On će nešto učiniti, a zatim prebaciti odgovornost za ono što joj je učinjeno. 

Na primjer, uhvatili ste ga kako vara, a on vas počinje optuživati ​​da ste vi za to krivi. Ako je neko kriv za izdaju vašeg partnera, onda je to samo on! Stalno sebe čini žrtvom. Cijeli svijet je protiv njega, svi ga nerviraju, niko ga ne razumije i svi ga vrijeđaju. 



Zato je toliko nervozan, slomi se lako jer jednostavno ne može tolerisati sve ovo. I za sve će vas kriviti s posebnim zadovoljstvom. Sve vrijeme se osećate krivima. On vas ponižava cijelo vrijeme. On vam na sve moguće načine pokazuje i dokazuje da je on ispravan, a vi ste u svemu potpuno pogrešni. 

Želi vas kontrolisati u svemu, uništavajući vaše samopouzdanje i uvjeravajući vas da nikome drugome niste potrebni osim njemu. Zabranjuje vam da se sastajete sa prijateljima, a možda čak i sa rodbinom. Uvjerava vas da vam više niko nije potreban osim njega.



Emocionalno nestabilan čovjek ima loše motive i namjere, osjeća se dobro kad se drugi osjećaju loše! On je samopouzdan, čak i ako je uhvaćen u laži, a iznad svega stavlja svoje "ja". On je lukav, sklon manipulaciji i ćudljiv. Nećete to promijeniti, vjerovatno nikada! Zato se pazite.

Pokreće Blogger.