Muškarac želi biti heroj svojoj ženi - 5 stvari u vezi koje produžuju zaljubljenost

Čitajući razne psihološke članke došli smo do zaključka koje su to stvari neophodne u vezi kako bi zaljubljenost potrajala, pogotovo zaljubljenost muškarca. 


Da biste očuvali iskru ljubavi pratite sljedeće smjernice: 1. Dopustite da bude vaš heroj. Muškarac želi biti jača polovina vaše veze. On vas želi zaštititi, želi biti snažan u vašim očima. Želi da mu se povjerite i da prepustite njemu dio svojih problema kako bi vam bilo lakše. 

Divno je vidjeti jaku ženu koja može sve sama, ali kad već imate partnera pored sebe zašto bi morali sve sami nositi na svojim leđima? 2. Budite zainteresovani za interese partnera. Ovdje se odnosi i na muškarce i na žene. Kada zavolite partnera trebate zavoliti i njegove interese. 



Možda se nećete složiti sa njima ali bar pokažite da ih podržavate. 3. Napravite prvi korak: Ako osjetite da je vaša ljubav zašla u monotonu fazu, ne zatvarajte se u sebe. Ne kukajte i ne čekajte da taj period prođe već uzmite stvari u svoje ruke. 

Načinite prvi korak ka oživljavanju ljubavne iskre i ponosno se borite za svoju vezu. 4. Oživljavajte divne uspomene. Koliko god da se vaša veza promijenila uvijek se prisjetite nekih smiješnih ili romantičnih događaja iz prošlosti i pričajte o njima. 



To će vam pomoći da se prisjetite da imate dugu istoriju iza sebe i šta ste sve prošli. Prošlost vas spaja bez obzira koliko vas sadašnjost ili budućnost razdvajale. 5. Vrijeme za sebe. U ovoj stavki je najvažniji balans. Niti previše, niti premalo - to je prava mjera. 

Vi trebate imati vrijeme za sebe, vaš partner bi trebao imati vrijeme za sebe. Otvoreno pričajte o tome koliko vremena trebate provesti odvojeno i poštujte želje jedne drugih. Pratite ove smjernice i ne plašite se da će doći do zatajenja u vašoj vezi.

Pokreće Blogger.