Da li više boli slomljeno srce ili neprežaljena ljubav - 5 psiholoških savjeta kako preboljeti bivše

Ah te bivše, neprežaljene ljubavi. Koliko ih je samo u ovom svijetu i koliko ljudi zbog njih pate!?


Razni oblici ljubavi postoje, ali od svih najviše bole one koje su imale dobar potencijal a okončale se. Nikada neću shvatiti zašto nisam mogla da budem izabranica muškarcu koji je bio moj cijeli svijet. Kako je moguće da čovjek prema drugom osjeća sve najljepše emocije, a on to ne uzvrati?

Voljela sam ga više od sebe, činila sam sve kako bih mu ugodila i bila njegova podrška. Na razne načine sam mu pokazala i dokazala da bih mu bila vijerna i lojalna supruga. On je pokušao vezu sa mnom, ali nije mi uzvratio ljubav na način na koji sam ja njemu davala.



Cijenio je moje postupke, ali ipak volio drugu. Činila sam sve kako bi je zaboravio, prebolio i započeo stabilnu vezu sa mnom. Ali ne možete nikoga forsirati da vas voli niti možete učiniti bilo šta da promijenite osjećanja čovjeka čije srce pripada drugome.

Bez obzira koliko čovjek dugo bio u vezi u kojoj nije prisutan 100%, dovoljna je jedna poruka od osobe koja mu je u mislima kako bi tu vezu okončao. Tako je bilo i sa mnom. Čim je saznao da je njegova bivša slobodna odmah me je otkačio i otišao njoj.



Ne mogu da ga krivim, nije mogao biti sa mnom i izabrao je svoju sreću. Krivim ga jer me je odbacio kao staru krpu, nije ni pitao kako se osjećam... samo je otišao. A znao je koliko ga volim. Ah te neprežaljene ljubavi... Da li ćemo ih ikada moći zaboraviti? Vjerovatno ne. Možda ćemo i mi dočekati trenutak kada će oni shvatiti da smo mi ipak njihova ljubav. A možda taj trenutak neće doći nikad.

Pokreće Blogger.