Brak nije mjesto kojem bježite od samoće: Tri važna detalja za izgradnju sretne veze

Ljudi koji ne prihvataju i ne vole sebe, nisu u stanju ni da prihvate i vole drugu osobu. 


Ne uspijevaju sve osobe da ostvare jake, dobre i pouzdane odnose. Razloga za to može biti mnogo, ali najvažnije je shvatiti da postoje stvari koje im mogu pomoći kako bi izgradili stabilan odnos sa nekim. Donosimo vam tri važna detalja za stvaranje dobre veze: 

1. Svrha odnosa je sama veza – ni jedan problem se ne može riješiti uz pomoć braka, može se samo povećati. Ako vaše samopouzdanje zavisi od toga da li imate partnera, onda će ono u vezi pasti još više. Ako i partner to osjeti, on će vas sigurno napustiti. 



Ukoliko vam je samo bitno da nađete partnera, samo da biste imali gdje živjeti i ko da vas hrani, osuđeni ste na brak bez ljubavi. U nekim slučajevima, ovakvi brakovi su osuđeni na tiraniju druge osobe. 2. Ne pričate o onome što vas muči.

Važno je shvatiti da je nedostatak mogućnosti da budete svoji i da direktno kažete što vas muči, kolaps za porodicu i vezu. Ako iz nekog razloga ćutite o pritužbama, ne govorite svoje želje, ne možete nikako postići normalan dogovor sa partnerom, to je veliki problem. 



Zbog ovoga je veoma važno da partnerima cilj bude partnerstvo, a ne borba ili rivalstvo. 3. Imate normalan odnos prema sebi – kao što smo već naveli na početku, osobe koje ne prihvataju i ne vole sebe, nisu u stanju prihvatiti i voljeti drugog. 

Osoba na početku možda može privući partnera, čak mu prikazati i osjećanja. Međutim, ako ima kompleks zbog bilo čega, izgleda, zarade, to je neuspjeh za vezu. Ako ste prema sebi veoma kritični vi ćete taj svoj stav i odnos definitivno prenijeti na partnera pored sebe. 

To se može odraziti ljubomorom, kontrolom, zavisnošću i mnogim drugim oblicima negativnog ponašanja. Najvažnije je poraditi na sebi i shvatiti kako se pravilno ponašati u vezi sa vašim partnerom.

Pokreće Blogger.