Ako ne dobijate ono što želite - Shvatite da Svemir za vas možda ima druge planove

Koliko ste puta samo bili ogorčeni što niste dobili nešto što ste jako željeli ili nešto za šta ste se borili?


Naše ogorčenje nikada ne dolazi bez razloga. Ono je posljedica neostvarenih želja koje smo priželjkivali dugi vremenski period ili kraći. Ogorčenje koje osjećamo nije nešto čega bismo se trebali stiditi ili od čega bi se trebali sakrivati, ono bi trebalo biti prihvaćeno i bolje shvaćeno. 

To je normalna reakcija ljudskog tijela koja se opravdano dešava nakon izlaganja određenim faktorima. Uvijek prihvatite svoja osjećanja, ali ne dozvolite da osjećanja upravljaju vama. Uvijek imajte na umu da vi kontrolišete svoje emocije, a ne one vas. 



Uzmite vremena da osjetite sve emocije koje žele da isplivaju na površinu. Ne sputavajte ih, pustite ih da isplivaju i da prođu. I upamtite jednu vrlo važnu stvar, ako vam ne dolazi uvijek ono što očajnički priželjkujete - možda tome jednostavno nije mjesto u vašem životu. 

Ili možda nije pravo vrijeme za to. Možda ćete misliti kako bez toga ne možete zamisliti život ili da vam je to prijeko potrebno. Ali sa vremenom Svemir bi vam mogao pokazati da vam to nikada nije ni trebalo. Možda to sada ne shvatate, ali u budućnosti hoćete. 



Na primjer, sjetite se bivših ljubavi za koje ste msilili da su vaša najveća ljubav i da bez njih ne želite svoj život? A sada? Sada vam je drago što se to nije izdešavalo jer sada shvatate da vi i te osobe živite potpuno različite živote ili da ste poptuno različiti karakteri. Tako je sa svim ostalim. 

Novcem, nekretninama, materijalnim stvarima... Ljudima je teško shvatiti zašto se ne mogu obogatiti kada tako naporno rade i zaslužuju to. Ne mogu shvatiti zašto im novac nije namjenjen u tom periodu. Ali Svemir zna šta radi. On zna da u nekim trenucima, kada je vaš mentalni sklop na određenom nivou i kada ne biste znali raspolagati sa njim na pravi način.

Pokreće Blogger.