Žene koje očekuju princa ne trebaju spuštati očekivanja - Već mijenjati životne standarde

Sačekati muškarca svojih snova ili se zaustaviti na dostupnom? Da li je suludo očekivati princa?


Čini se da je san o lijepom princu, bio samo plod mašte. Međutim, ako analizirate sadržaj popularnih romana, TV serija i romantičnih pjesama, ispada da je "princ" ipak življi od svih ostalih likova. Mnoge žene i dalje vole sanjati o nekome ko će biti lijep, pametan, bogat i riješiti ih svih problema odjednom. 

Sanja se o čovjeku s visokom platom koji je spreman brinuti se o ženi i svemu njenome... Princ je nešto poput producenta, osobe koja će joj pomoći da napravi korak ka slavi i velikim honorarima. Mnoge smatraju da su pronašle prinčeve tako što su se udale za jako bogate muškarce. 



Neke smatraju da su se udale za prinčeve jer su se udale za natprosječno lijepe muškarce. Vjerovatno postoje i rijetke koje su dobile oboje i takođe smatraju da su dobile svog princa. Tako se ispostavlja da "princ" nije uvijek nedostižna slika iz bajke. 

Ponekad smo ovaj princ mi, naše osobine koje već imamo, ali iz nekog razloga ne možemo dopustiti da se manifestuju jer nemamo odgovarajuće uslove. Zato, odgovor na pitanje: "Šta bi trebale učiniti žene koje čekaju princa? Odgovor nije "spustite očekivanja" već "podignite životni standard." 



Kada se životni standard žene podigne, snovi joj se ostvare, a okolina u velikoj mjeri promijeni, tada ima više izbora i veće šanse kod muškarca. I to je prilično lijep bonus.

Pokreće Blogger.