Oni koji najviše ugađaju drugima su često oni koji su najnesrećniji - Kako istrenirati sreću

Svako od nas sam bira kako će gledati na svoj život... Sreća je u trenutku. Kad ste čak i na pet sekundi sretni - sretni ste. 


Kad se nasmiješite ili se osjećate ugodno i smireno - sretni ste, jer se osjećate dobro i ništa vam ne smeta u ovom trenutku. Možemo postati profesionalac u odabranom poslu - za to moramo raditi, razvijati vještine i truditi se. Možemo postati psihološki jaki - za to moramo uzeti iskustvo iz situacija koje su se dogodile, analizirati i nastaviti živjeti. 

Možemo postati društveni - za to moramo izaći iz straha i početi komunicirati, a ne sjediti između četiri zida ili čekati da nam neko priđe. Možemo se i uvježbati da budemo nesretni - samo trebamo sjediti i uživati ​​u tuzi, problemima, neprestano juriti za lošim mislima i glumiti žrtvu. 



Sreća je kada možete sebi dopustiti da budete sami. Razmisli o tome! Strah krade mnogo sreće. Možda je vrijeme da se prestanete bojati? Pokušajte malim koracima učiniti ono čega se bojite. Napravite sebi raspored da ćete jednom sedmično napraviti jedan korak do mjesta gdje je zastrašujuće. 

Predugo biti sam sa sobom vrlo je štetno. Stoga pronađite načine da izađete s ljudima, komunicirate, budete negdje gdje se život nastavlja. Posjeta novih gradova, istraživanje novih područja i upoznavanje drugih zemalja korisno je ne samo za razvoj inteligencije i proširenje geografskog znanja, već i za sreću. 



Uostalom, na putovanjima postoji toliko sitnica za koje niste znali prije - mjesta, običaji, grickalice, priče itd. Sve je to zasićeno srećom. Odavno je utvrđeno da oni ljudi koji su vrlo odlučni u pokušajima da usreće druge na kraju budu usamljeni i nesrećni. Znate li zašto je to tako?

Iskazujući upravo ovu želju da svima pružite sreću, zaboravljate na sebe, na svoje omiljene stvari, želje pa čak i na zdravlje. Vi i vaša sreća trebali biste biti na prvom mjestu. U suprotnom, svi će se razbježati, a ko će biti odgovoran za vas?

Pokreće Blogger.