Lako se izborimo sa cijelim svijetom a nikako sa svojom naravi - Najljepši citati o sreći

Vaša sreća zavisi od kvaliteta vaših misli, zato se potrudite da usvojite što više onih koji vam pomažu da se bolje osjećate. Donosimo neke najljepše citate na temu sreće i kako postati srećna osoba. 


"Potrudite se da barem jednu osobu usrećite dnevno. Ako ne možete učiniti dobro djelo, izgovorite dobru riječ. Ako ne možete izgovoriti dobru riječ, stvorite dobru misao." - Lawrence G. Lovasik. "Samo je jedan put prema sreći, a to je da prestaneš brinuti o stvarima na koje ne možeš uticati." - Epictetus. 

“Čovjek želi zaraditi novac da bi bio sretan, i cijeli njegov trud i najbolji dio života se posvećuju zarađivanju tog novca. Sreća se zaboravi, sredstva se počnu smatrati ciljem.” – Albert Camus. "Do sreće ne možete doputovati, ne možete je posjedovati, zaraditi, istrošiti niti konzumirati. 



Sreća je duhovno iskustvo u kojem svakog minuta osjećamo ljubav, zahvalnost i milost". - Denis Witley. “Frojdov recept za vlastitu sreću koji se sastoji iz posla i ljubavi mora biti shvaćen na taj način da se posao mora voliti, a na ljubavi se mora raditi.” – Sydney J. Harris. 

"Da bi iskusio pravu sreću, prvo morate osjetiti duboku bol i nezadovoljstvo - kako biste inače znali šta je sreća?" - Leslie Caron. “Ne vjerujem da je Bog namijenio da ijedno njegovo biće živi u savršenoj sreći. Mislim da je namjerno stavio da uvijek budemo nadomak sreće.” – Thomas Jefferson. 



„Oni koji ne traže sreću najvjerovatnije će je pronaći, jer oni koji je traže, zaboravljaju da je najsigurniji način da budemo srećni da tražimo sreću za druge“ – Martin Luther King Jr. "Naša sreća zavisi od naše discipline. Sami smo sebi najveća prepreka do sreće. 

Lakše nam je izboriti se sa cijelim svijetom nego sa sopstvenom naravi." - Dennis Prager. „Ako želiš da drugi budu srećni, vježbaj saosjećanje. Ako želiš svoju sreću, vježbaj saosjećanje. ”- Dalaj Lama.

Pokreće Blogger.