Uvijek izaberite lijepe cipele umjesto udobnih: 25 važnih stvari koje bih voljela da sam znala ranije

Sa svojih 40 godina naučila sam 25 najvažnijih lekcija za koje bih voljela da sam saznala ranije:


1. Njegujte svoja prijateljstva. Možda više nikada nećete imati tako snažna ili jednostavna prijateljstva. 2. Vježbajte da biste se osjećali dobro, a ne da vaše tijelo izgleda dobro. 3. Nasmijte se svaki dan. 4. Zahvalite se bar za jednu stvar u vašem životu svaki dan. 

5. Ne osjećajte se krivim što ste kupili jeftino vino. Ili skupo vino. 6. Žene vam nisu konkurencija; oni su vaši saveznici. 7. Iskreno izvinjenje nije znak slabosti, već snažan čin hrabrosti i snage. 8. Potražite pomoć od drugih povremeno. 9. Prestanite se nazivati ​​predebelima, preružnima, preglupima. 



Više ističite ono što volite na sebi. 10. Vaši roditelji nekad zapravo znaju o čemu govore. Poslušajte ih. 11. Bez obzira nakakvim ste dijetama, pronađite dan u sedmici kada možete jesti ono što volite. 12. Usporedbe s drugim ljudima mogu vas uništiti.

Jedine usporedbe koje biste trebali napraviti su sa ženom koja ste bili, ženom kakva jeste i ženom kakva želite biti. 13. Budite fizički aktivni jer to zaista utiče na vašu sreću. 14. U specijalnim prilikama uvijek izaberite ljepše cipele od udobnih jer cipele dosta govore o osobi. 



15. Ponašajte se prema ljudima s poštovanjem - i zauzvrat ne očekujte ništa manje. 16. Recite "ne" i ozbiljno to mislite. 17. Nikome ne dozvolite da vam kaže šta trebate učiniti. I naglasite to odmah čim neko počne. 18. Ne gubite kontakt sa svojom duhovnošću, čak i ako ne idete u crkvu ili ne znate u šta vjerujete. 

19. Okružite se ljudima koji vam omogućavaju da budete najbolji. 20. Nučite sami sebi biti psiholog i doktor. Ako osjetite da nešto nije uredu ne prihvatajte "Nije to ništa" za odgovor. 21. Prijateljstva su apsolutno neophodna za vašu dobrobit. Neka budu važni koliko i romantične veze. 22. Pronađite ginekologa kojem vjerujete. 

23. Promjena mišljenja, stava, uvjerenja ili ponašanja ne znači da ste labilni; to znači da se razvijate. 24. U redu je kad ne znate želite li biti majka. Ako ste majka, u redu je ako ne znate volite li stalno biti majka. 25. Uživajte u ovom vremenu svog života, ali vjerujte da najbolje tek dolazi.

Pokreće Blogger.