Udajte se za čovjeka koji se ne plaši vaših "žutih minuta" - Savjeti žene kakvog muža izabrati

Ako ste u vezi koja traje duže od deset godina, romansa poprilično opada. Faza ''medenog mjeseca'' ne može trajati zauvijek. Kakvog muža trebate izabrati najbolje je opisala jedna žena:


U nekim mojim najtežim momentima, moj muž je bio uz mene i držao me za ruku spavajući kraj mog bolničkog kreveta sve dok se nisam oporavila i nekako... i dalje misli da sam privlačna! Ne postoji ništa simpatičnije, od načina na koji me gleda, dok me pita postoji li bilo šta što on može da učini za mene i da se ja osjećam bolje. 

Ali samo njegovo prisustvo je i više nego dovoljno. Dozvolio mi je da ga čvrsto uhvatim za ruku svaki put kada su mi uzimali uzorak krvi. Ako nađete takvog, udajte se za njega. Udajte se za čovjeka koji se ne boji vaših ''danas nisam lijepa'' momenata. 



Onoga ko vidi vaše mane ali vas svejedno obožava. Za onoga koji će vam pomoću u kućnim poslovima, očistiti kupatilo umjesto vas, otvarati vam vrata. Onoga koji će vaš menstrualni ciklus prihvatiti kao nešto sasvim normalno, bez izraza užasavanja i gađenja.

Udajte se za onoga koji zna da je to prirodno i nudi vam pomoć u vidu obavljanja poslova u tim danima, kupovine tableta protiv bolova, slatkiša i pružanja ekstra pažnje. Neće svaki momenat koji dijelite biti sladak kao na filmu ali to je ono što zapravo čini pravu ljubav. 



Prolazite zajedno i lijepo i manje lijepo ali zajedno rastete kroz svaku situaciju. To je dug put za sve nas, ali budite sigurni isplatiće se. Ljubav je mnogo više od sigurnih i lijepih momenata. Ljubav je kad pružite ruku da ustane, jer se taj dan ne osjeća dobro. 

Ljubav je kada znate da nema toga što ne biste učinili za nju. Udajte se za muškarca koji će vam skinuti šminku sa lica nakon što ste popili previše vina. Ko će vam napraviti čaj kada vas zaboli stomak i ko će se potruditi da vam otvori vrata svaki put kada prolazi ispred vas. Kavaljerstvo nije izumrlo, samo u današnje vrijeme izgleda malo drugačije.

Pokreće Blogger.