Budite zahvalne što vaš muž ima mane - Sa "savršenim" život može biti prava noćna mora

Glavna stvar koju mnoge žene ne shvataju jeste da savršenstvo ne postoji. Ne postoji šansa da ćete naći u potpunosti istog muškarca kakvog ste zamišljali. 


Najveći problemi i razočarenja potiču iz činjenice da ljudi žele nerealne stvari. Na primjer, žena je željela savršenog muža. Željela je lijepog, zgodnog biznismena koji ima dosta novca i tretira je kao kraljicu. Dovoljno je da mu samo jedna stvar sa spiska nedostaje da bi ga ona smatrala nedovoljno dobrim.

Psihološki gledano to je jako loš način razmišljanja koji ne vodi dobrim putem. Važno je da shvatite da svako ima mane i da nikada nećete pronaći ono što ste u svojoj glavi zacrtali. Uvijek će vas osoba "iznenaditi" nečim što niste željeli da posjeduje.



Mnoge žene će reći moj muž ima toliko mana, lijen je, bezobrazan je, bezosjećajan, previše distanciran, premalo brižan itd... Međutim, sve su to osobine koje se daju promijeniti, pitanje je koliko ste se vi trudili da ispravan način da to pokušate.

Ljubav ne funkcioniše tako što uperite prst u partnera, optužite ga, okrenete se i odete. To izgleda ovako: "Ti si previše lijen!". Umjesto toga trebali biste reći "Izvini, smatram da si previše lijen. Možemo li učiniti nešto da popravimo to?" To je već bolji pristup koji donosi i bolje rezultate.



Ko je uopšte izmislio savršenstvo? Ko kaže da bismo svi trebali težiti tome? Čovjek treba težiti samo jednoj stvari - da je spreman izboriti se sa svakom preprekom koja naiđe u njegovom životu ili u ljubavnoj vezi. Umjesto što kukate kako vaš partner nije ono što ste željeli, potrudite se da mu pomognete da to postane.

A žene koje su ubjeđene da imaju savršenog muža, koji je baš po njenoj mjeri i ukusu možda žive u velikoj zabludi. Mnogi baš ti "savršeni" muškarci su veliki glumci. Oni se iz nekih čudnih razloga trude da izgledaju onako kako žena želi da izgledaju, dok su zapravo totalno drugačiji. Takva veza je već unaprijed osuđena na propast.


Pokreće Blogger.