Advokat za razvode savjetuje kako sačuvati brak: Ljubav je bitka za koju se stalno borimo

Džeklin Njumen je advokat za razvode koji se redovno susreće sa propalim brakovima. 


Kroz svoju praksu shvatila je koji su najčešći razlozi zašto se ljudi razvode i savjetuje da ih pokušate izbjeći. Prva lekcija je da u braku mora postojati nagodba. Kao što se nagađete u nekim drugim stvarima u životu tako biste se trebali nagađati i u životu. 

Na primjer, ako se u kući nalazi prljavo osuđe i prljavi veš, supružnici se trebaju nagoditi ko će obaviti koji dio posla. Druga lekcija advokata za razvode jeste da budete pažljivi na koji način raspravljate i svađate se. Kada se stvari zakuhaju obavezno dobro razmislite šta govorite. 



Ne govorite ono prvo što vam padne na pamet jer takve riječi znaju jako zaboliti i naštetiti vašem braku. Najvažnije je da izbjegdnete prijetnje kao što su "Ostaviću te pa ćeš vidjeti kako će ti biti" i slično. Raspravke mogu biti korisne u braku, ali sve dok ne igrate na kvarno. 

Izbjegavajte psovke i uvrede. Koliko god da ste ljutiti i koliko god da želite izgovoriti neku uvredu bolje je da se ugrizete za jezik. Ako vaš partner vama upućuje uvrede dajte mu do znanja koliko vas to vrijeđa. Sljedeća lekcija je da se više fokusirate na kvalitetno vrijeme koje provodite zajedno. 



Brak je puno više od ispunjavanja obaveza i odgajanja djece. Kada se previše posvetite tehničkim dijelom braka gubite njegovu ljepšu stranu. Džeklin objašnjava da su čak i najbolji brakovi često teški za izdržati. Uvijek će biti i visina i padova u braku, i to je nešto što moramo prihvatiti. 

Važno je da budemo realistični i da se ne poredimo sa drugim ljudima i njihovim brakovima. Shvatite da je vaša ljubav bitka za koju se uvijek trebate boriti.

Pokreće Blogger.