Pismo žene ljubavnici njenog muža: Dobila si ono što si htjela - Nevjernog muškarca

Ljubavnice ne bore za ljubav, one se bore za naklonost nevjernog muškarca, ako malo bolje razmislite.


Dok ti smatraš da si pobijedila u ovoj našoj priči, ja smatram da si na velikom gubitku. Zaljubila si se u mog muža kažeš, neka si. Ljubav je za ljude. Ali ti si izabrala pogrešnu ljubav. Slušam te dok govoriš da nisi ti kriva, i da nisi ti pristala da budeš sa njim bila bi neka druga. 

Pa možda i nisi ti kriva, ali si svjesno pristala na zabranjenu vezu znajući da će tvoj užitak donijeti jednoj ženi i njeno troje djece veliki gubitak. Možda to tebi čini kao šala, ali taj brak je sklopljen u crkvi i legalizovan pred matičarom - to nije šala. 



Slušam te kako se kikoćeš kada se moje ime spomene, podsmijavaš mi se i rugaš. Za tebe sam ja naivna žena koja nije bila dovoljno dobra da zadrži muškarca. A šta si ti? Ti si žena zbog koje troje djece svaki dan plaču što im roditelji nisu zajedno i što ne viđaju oca. 

Ti si žena koja svjesno pristala srušiti nečiji brak. Ti si žena kojoj je sada sve smješno... Ali vidjećemo do kada će biti. Jer na kraju krajeva, borila si se za pogrešnu stvar. Ono što si osvojila jeste nevjeran muškarac. Zašto misliš da ćeš mu ti biti dovoljna? 



Zašto misliš da i tebi neće uraditi isto? Takve osobe se ne mijenjaju, ja sam to naučila na teži način, a sigurna sam da ćeš i ti isto. Dobila si muškarca koji je više na "poslu" nego kod kuće. Kad ti zafali pažnje dobićeš je u novčanicama jer on će biti previše zauzet da je dobiješ. 

Na početku će ti to izgledati zanimljivo, ali kasnije neće. Prošla sam kroz to. Svaki put kad posumnjaš u njegovu vijernost ti ćeš ispasti histerična i luda. Svaki put kada nađeš dokaz za njegovu nevjeru ubijediće te da ima dobro objašnjenje za to. Vidjećeš i sama. Neka vam je sto sreća u vašem zajedničkom životu, vjeruj mi - trebaće vam!

Pokreće Blogger.