Nikada se na kaj zbog onoga što te je prije nasmijavalo: Psihologija srećnog života

Ako vam u užurbanoj svakodnevnici ponestaje motivacije, uzmite olovku i papir, i zapišite genijalne izjave o sreći koje su sa nama podijelili veliki mislioci:


"Život je kratak, prekrši pravila. Oprosti brzo, ljubi polako. Voli istinski. Smij se nekontrolisano i nikada nemoj žaliti za ničime što te nasmijavalo." Mark Twain. "Kad se jedna vrata sreći zatvore, druga se otvore, ali ponekad tako dugo gledamo u zatvorena vrata da ne vidimo ona koja su se otvorila za nas." Helen Keller. 

"Najsretniji je onaj čovjek koji je sretnim učinio najviše drugih ljudi." Denis Diderot. "Budi sretan što živiš, jer život ti daje priliku da voliš i radiš, i zaigran posmatraš nebo i zvijezde." Henry van Dyke. "Čovjek je nesretan zato što ne zna da je sretan; samo zato. 



Ko to sazna postaće sretan odmah sada, ovoga trena." Fjodor Mihajlovič Dostojevski. "Sreća nije u što većem posjedovanju novaca. Sreća leži u dostizanja toga cilja, u uzbuđenju koje prati ponos uspjeha." Franklin Delano Roosevelt. 

"Principi po kojima živimo, bilo u poslovnom, bilo u društvenom životu, najvažniji su dio naše sreće." Harry Harrison. "Kad bi svaki čovjek na svijetu usrećio barem jednog drugog čovjeka, čitav bi svijet bio sretan." Johannes Mario Simmel. "Oni koji su nesretni ne trebaju ništa na ovom svijetu osim ljudi koji su sposobni pokloniti im svu svoju pažnju." Simone Weil. 



Ne budi nesretan što u ovom svijetu nitko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bismo mi trebali znati za tebe? A kada budeš zaista tako važan, a da ne misliš o tome, svi ćemo znati za tebe." Konfucije.

Pokreće Blogger.