Glavni razlozi zašto žene odlaze: Mnoge će oprostiti krupne stvari, ali ne i sitnice

Koji je to trenutak kada žena poželi otići od muškarca, čak i od onog koji je dobar prema njoj? 


1. Nije cijenjena dovoljno: Žena odlazi kad se osjeća zanemareno. U vezama žene trebaju ljubav, podršku i pažnju. A kada to ne dobije, ona odlazi. Zanemarivanje je jedan od glavnih razloga zbog kojih žene varaju ili odlaze, pa čak i ako su ostali segmenti veze dobri. 

Treba im muškarac koji će biti iskreno zainteresovan za njihovo stanje. Tako ispunjavaju emocionalnu prazninu i primaju pažnju koja im nedostaje. Generalno, žene odlaze kad su nesretne u svojoj vezi, pa čak i ako se muškarac zaista trudi, ali ne daje dovoljno. 



2. Ne možete doći do kompromisa. Ako su vaše diskusije kao rupa bez dna, gdje ne postižete nikakav kompromis, već se samo vrtite u krug i gajite iritantnost u sebi - velike su šanse da će žena otići. Svaka žena želi dobru komunikaciju i kvalitetan razgovor.

Slušajte je, pokušajte se postaviti na njeno mjesto, osjetiti njene osjećaje. Pokažite da želite spasiti vezu. 3. Pronašla je podršku u drugome. Možda ste joj dali sve što je željela, ali niste neke sitnice koje je uvijek spominjala - poput podrške, utjehe itd... Žena će često oprostiti krupne stvari, ali neće sitnice. 



4. Promijenila se: Ponekad je problem čisto fizički. U toku vaše veze ona je puno radila na sebi, dok se muškarac zapustio. To su veoma česti scenariji u brakovima koje su žene napustile. I to nije stvar površnosti, to je stvar uma. Svaki čovjek bi uvijek trebao voditi računa o sebi, pogotovo kad ostari.

Pokreće Blogger.