Sreća ljubavnog para se vidi po tome koliko vremena provode skupa: 10 osnovnih ljubavnih pravila

Ako želite istinski poraditi na svojoj vezi potrudite se usvojiti osnovna pravila ponašanja:


1. Ne glumite da vas zanimaju njegovi hobiji, jer istina će na kraju svakako izaći na vidjelo. 2. U prva dva-tri mjeseca zabavljanja provodite jednako vremena sa prijateljima. Veze lako pucaju, prijatelji ostaju. 3. Uživajte u sadašnjim trenucima. 

To znači da ne treba da pričate o budućnosti, ali ostavite te priče za kasnije. Otprilike prvih mjesec dana jedino što treba da radite jeste da se dobro zabavljate. 4. Slušajte šta njegovi prijatelji i porodica govore o njemu. Komentari: "Prije tebe nijednoj nije uspijevao da ostane vjeran!", najbolje vam otkrivaju kakav je u stvari. 



5. Ako vam nešto u njegovom stilu života smeta, recite to prije nego što to zamrzite. Ako mu ne kažete da vam smeta što vodi previše buran noćni život, na kraju ćete se iznervirati i eksplodirati - što ne spada u mudre metode komunikacije. 

6. Naučite da sagledavate stvari iz oba ugla, i iz svoje, ali i iz njegove perspektive. Pokušajte da poštujete njegova stanovišta, pa je vjerovatnije da će i on poštovati vaša. 7. Ako otkrijete nešto ružno o njegovoj prošlosti, na primjer da je prevario bivšu djevojku, pitajte ga zašto je to učinio. 



Trebalo bi da se kaje i zaklinje da to neće ponoviti. 8. Pazite šta pričate u trenucima bijesa. Surovi ili omalovažavajući komentari često će vam biti oprošteni, ali ne i zaboravljeni. 9. Jedna stvar zajednička za sve srećne parove: bave se zabavnim aktivnostima zajedno. 

10. Da biste sačuvali nešto zagonetnosti, zadržite poneku tajnu za sebe. Na primjer: koliko ste ih imale prije njega, šta se desilo na onom izlasku sa drugaricama itd itd...

Pokreće Blogger.