Neke žene se bore za muškarca koji ih nije vrijedan - 8 znakova koji bi to mogli pokazati

Kad nekoga volite, skloni ste zatvoriti oči pred ružnim stvarima. Zbog toga će uvijek biti tih veza u kojima se jedan partner loše ponaša a drugi to trpi. Zato obratite pažnju na sljedeće znakove koji bi mogli pokazati da uzalud opravdavate onoga ko ne vrijedi: 


1. Prijatelji vam to govore: Ako je već nekoliko vaših bliskih ljudi izjavilo da vaš partner nije za vas trebali biste se zapitati zašto to govore. Vaši prijatelji vide ono što vi ne vidite, zato je bolje da ih poslušate. 2. Gubite na vrijednosti. 

Ako popustite u nečemu u čemu nikada prije ne biste popustili to je loš znak. Kompromisi su važni u vezama i ne smijete dozvoliti da gubite svoju vrijednost tako što ćete stalno popuštati i prilagođavati se partneru. Vaša voljena osoba mora poštovati vaše vrijednosti. I on mora napraviti kompromise. 



3. Krivite sebe za sve probleme u vezi. Kriviti sebe lakše je nego priznati da se vaš muškarac ponaša neprimjereno. Ako ne može kontrolisati bijes, ljubomoru, ako uvijek započinje svađu i stalno vas krivi za to, onda jednostavno ponižavate sebe. 

4. Ni u čemu ne vidite njegovu krivicu. Muškarci koji su sebični i skloni manipulaciji znaju odlične načine da svu krivicu i probleme svale na svoju partnerku. Sa tim ona počinje vjerovati da je uvijek problem u njoj i preuzima svu njegovu krivicu na sebe. 



5. Samo vi se trudite da ta veza opstane. Da se on pita vi možda ne bi ni bili zajedno. Ako je "toliko" angažovan u vašoj vezi onda vam očigledno i ne treba. 6. Prijeti da će otići. Možda kroz šalu, možda kroz osmjeh ali takve "prijetnje" su poziv za brigu. 

Ako govori kako može naći bolje ili kako će vas napustiti, iz tog i tog razloga, onda vas taj muškarac ne zaslužuje. 7. Krivite situaciju, a ne njega. Uvijek nađete opravdanja za njegove postupke, čak i ako su loši. Krivite njegov stresan posao, porodicu ili teško djetinjstvo/prošlost. 

Jednostavno ne želite priznati istinu da je on loša osoba. 8. Počinjete izbjegavati prijatelje i porodicu. Kada ste u lošoj vezi, počinjete izbjegavati susret sa bliskim ljudima jer vas oni osuđuju zbog vašeg izbora. Ako ste zbog veze izgubili previše dragih prijatelja - u toj vezi nije sve najsjajnije.

Pokreće Blogger.