Snažna intuicija bi vas mogla sačuvati od svega lošeg - Genijalni načini kako da je ojačate

Slušate li svoju intuiciju? Vjerujete li svom unutrašnjem glasu kad vam kaže da nešto nije u redu? 


Naša intuicija služi kao naš unutrašnji navigacijski sistem, naš izvor vječite mudrosti. Pronađi mir u stresnim danima: Toliko brzo razmišljamo da zaboravimo uživati u trenutku, ne trčati, ne planirati... Kad utišate svoj um, možete čuti svoju intuiciju. 

Meditirajte: Ako ne možete donijeti neku odluku, meditirajte. Ponekad je odgovor u samom pitanju, ali trebamo malo usporiti nemirne misli da bismo ga dobili i vidjeli. Vodite dnevnik: Kada zapišemo svoje misli, to budi našu kreativnost. 



Pokušajte voditi dnevnik, barem jednu stranicu dnevno, čak i ako ne znate šta biste napisali. Napišite prvo što vam padne na pamet, to jača vašu vezu s intuicijom. Obratite pažnju na svoje snove: Odgovor koji tražimo ponekad je u našim snovima. 

Ovo je vrijeme kada podsvijest stupa na snagu. Zapišite svoje snove kad su posebno živopisni - možda imaju poruku koju trebate čuti. Vjerujte svom unutrašnjem glasu: To je vaša unutrašnja mudrost i vodič. Ako vam nešto ne izgleda dobro, vjerujte tom osjećaju. Što ga više pratite on postaje snažniji. 



Zapamtite da uvijek budete svoji: Što ste iskreniji prema sebi to ste u većem kontaktu sa svojim unutrašnjim bićem. Sljedeći put kad osjetite da vam se nešto kazuje, pratite taj osjećaj. Što više vjerujete svojoj unutrašnjoj mudrosti, to ćete više vjerovati sebi.

Pokreće Blogger.