Razmazite svoje muškarce na pravi način - Savjeti Salme Hajek su sve što jednoj ženi treba

Salma Hajek ne samo da je jako uspješna glumica već je i sjajna žena koja izgleda fantastično za svoje godine. U nastavku donosimo njene odgovore na najčešća pitanja koje su joj žene postavljale: 


1. O čemu žene u dvadesetima ne bi trebale nikako brinuti? "O greškama koje čine. Smatram da bi svi trebali biti odgovorni, ali ipak moramo shvatiti da svi činimo greške i ne bi trebali mučiti sebe zbog njih. Dvadesete su godine kad je uredu činiti greške. Važno je da naučimo lekcije iz njih kako ih ne bi ponavljale u tridesetima."

2. Šta je najbitnije u njezi kože? "Čišćenje i hidratizacija. To je sve. Važno je samo da pronađete odgovarajuće proizvode za svoj tip kože. Svačija koža je drugačija i svako mora pronaći šta je najbolje za njega, u svakom slučaju ne dozvolite da vam koža bude suha. "



3. U današnje vrijeme žene trpe veliki pritisak, posebno na društvenim mrežama. Društvo postavlja visoke standarde kako bi žene trebale izgledati. Kako se nosiš sa time i kako pored svega toga uspjevaš da i dalje voliš sebe uprkos svemu? "Smatram da je najbolji način da voliš sebe to što nećeš osuđivati sebe.

Društvo se previše obazire na izgled žena, a ja smatram da bismo se više trebale brinuti o svome zdravlju i unutrašnjosti - kako se osjećamo. Ni previše kilaže nije dobro, kao ni premalo kilaže. Balans mora postojati. Poenta je da prestaneš udovoljavati drugima. 



Niko nije savršen i svi smo pomalo destruktivni prema sebi, ali važno je da u tim trenucima ne budemo previše oštri prema sebi i da se ne osuđujemo. Kada naiđu te loše misli ne osuđujte sebe već ih samo tako posmatrajte, bez emocije. Tako ćete voljeti sebe više."

4. Šta je najbolje za kosu: "Zavisno od toga koji tip kose imaš, ali mnogo toga možeš koristiti. Na primjer majoneza je sjajna za kosu, kao što su avokado i žumance."  5. Često se uhvatim da se upoređujem sa drugima i zavidim, kako da to prestanem činiti i fokusiram se na sebe. 

"Ovo je zaista dobro pitanje. Mislim da je baš to recept za nesrećan život. Da biste prestali porediti se sa drugima važnu je da shvatite svoju dušu. Svaka duša je priča za sebe i svačiji životni put je drugačiji. Ono što je važno da shvatite da kada vidite osobu koja je možda naizgled dobila od života sve, i ima sve, ona nije prošla kroz neke teže situacije i nije imala prilike da nauči iz tih situacija. 

Zbog čega nije mnogo ni napredovala. Fokusirajte se na svoju životnu priču, živite u sadašnjem trenutku i činite sve sa radošću. Kada to počnete činiti iznenadićete se koliko će se još lijepih stvari desiti."  6. U braku sam, i stvari su malo zahladnile. Imaš li savjet kako da "začinim" svoj brak. 

"Muškarci vole da ih razmazite. Sasvim je uredu i da ih razmazite i da ih iznenađujete. Ponudite mu masažu, spremite mu omiljeno jelo, obucite nešto atraktivno. Kada razmazite muškarca i on će htjeti uzvratiti istom mjerom. Ali ipak ne radite to prečesto kako se ne bi navikao na to. 

Pokreće Blogger.