Pravi muškarac će prihvatiti tvoju prošlost, uljepšati sadašnjost i planirati s tobom budućnost

Svaki čovjek ima prošlost iza sebe, i u njoj greške koje je činio - ali to ga ne definiše kao čovjeka.


Ključne komponente uspjeha veze su strast, bliskost i predanost. Da biste partnera zadržali u ljubavi, važno je prihvatiti ga takvog kakav jeste bez pokušaja da ga promijenite. Ako nekoga zavoliš, najljepše što mu možete pokloniti jeste mogućnost da bude potpuno svoj u toj vezi.

Kada zakoračite u vezu prihvatite drugu osobu onakvom kakva jeste bez da je osuđujete. To podrazumijeva da ne dozvolite da prošlost partnera utiče na vaše mišljenje o njemu. Sve što je u prošlosti ostaje u prošlosti. Ljudi griješe i mijenjaju se. Prihvatite to.



Prava osoba je ona koja će prihvatiti vašu prošlost, uljepšati sadašnjost i planirati s vama budućnost. To su ključni elementi jedne veze. Ako jedan od tih elemenata nedostaju u vašoj vezi zapitajte se da li je pored vas "prava osoba". 

Pored toga, postoje i drugi ključni elementi, kao na primjer kvalitetna komunikacija. Ne zaboravite održavati stalnu otvorenost za komunikaciju, posebno kada se nađete u kritičnim trenucima. Vježbajte asertivnu komunikaciju s poštovanjem i ljubavlju. 



Budite spremni da razgovarate na temu postignuća, zajedničkih ciljeva, potreba, nesuglasica itd. Ono što je jako važno jeste da jačate pozitivu, kako u svom partneru tako i u vašoj vezi. Podsjetite svoju voljenu osobu zašto je volite, šta je to posebno na njoj. 

Da biste izgradili lijep odnos, važno je stvoriti vrlo blizak i povjerljiv prijateljski odnos sa voljenom osobom. Da bi osoba željela biti s vama, važno je imati zajedničke planove, dati prostor ranjivosti, ličnim sukobima, radostima, trijumfima itd.

Pokreće Blogger.