Ljubavne lekcije koje učimo prekasno: Najsrećnije veze su nastale iz zaljubljenosti u karakter

Najvažnije lekcije se najbolje uče na vlastitoj koži i na tuđim greškama. Ovo su neke od njih:


1. Ako je sad loše, kasnije će možda biti bolje - Ne! Ako je veza nezdrava i otrovna, udaljite se. Svakoj vezi treba dati šansu, ali ne i hiljadu njih. Ako jedna veza ne funkcioniše to ne znači da vnikada nećete biti sretni. Prava osoba za vas nije samo jedna. 

Postoji neko s kim možete rasti i postizati ciljeve. 2. Najsrećnije veze su bile one koje su nastale iz zaljubljenosti u karakter. Mnogi ljudi znaju da je ljepota površna i prolazna. Za uspješnu vezu potrebna je zrelost i zaljubljenost u karakter. 



3. Nema garancija u ljubavi. Filozof Heraklit je takođe rekao: "Jedina konstanta u životu su promjene." Nikada ne biste trebali očekivati da će se veza 100% završiti sretno do kraja života. Na vama je da se trudite i prihvatate promjene. 

Stoga trebate biti u stanju voljeti sebe, morate biti sposobni biti sretni sami. 4. Neuspješna veza VS neuspješan brak. Neuspješan brak je socijalna katastrofa. Kad se veza završi, to pogađa dvoje ljudi. Kad brak prestane, to je katastrofa za društvo.



To utiče na dosta ljudi: partnere, moguće njihovu djecu, rođake, bliske prijatelje. Pametnije je prekinuti nezdravu vezu i ne se nadati da će se stvari nakon vjenčanja popraviti. Ako se ne možete slagati u fazi veze kada se svi trude biti najbolji, otkud vam ideja da će brak biti bolji kad se još više opustite?

Pokreće Blogger.