Život je lak i radostan, teškim ga čine pohlepne misli i iluzije: Zlatni savjeti duhovnog učitelja

Kako da probudite sreću u svom životu - donosimo vam savjete čuvenog duhovnog učitelja! 


Antoni de Melo je bio indijski sveštenik, psihoterapeut i duhovni govornik koji je svojim sjajnim savjetima stekao veliku slavu. Čitavog života se trudio da otvori oči ljudima, kako bi postali svjesni sebe i vrijednosti svog postojanja.

Želio je pomoći ljudima da izgrade svoju ličnost na što bolji način i da izrastu u što kvalitetniju osobu. Njegova životna filozofija je putokaz ka buđenju duha i novom životu da bismo najzad vidjeli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i željom.



Njegova filozofija nas uči da hrabro živimo sada i ovde, proživljavajući svaki novi trenutak očima djeteta. A upravo odlomak iz knjige "Buđenje", govori o našoj sreći i tome šta je pokreće, ali i šta nam stoji na istom tom putu. Sreća je naše prirodno stanje. 

Sreća je prirodno stanje male djece, kojoj pripada kraljevstvo dok ih onečišćuju i ne zagađuju gluposti društva i kulture. Da biste stekli sreću, ne morate ništa raditi jer se sreća ne može steći. Zna li neko zašto? Jer to već imamo. Kako možete steći nešto što već imate u svom vlasništvu? 



Zašto onda to ne doživiš? Jer moraš nešto ispustiti. Morate ispustiti svoje iluzije. Ne morate ništa dodati kako biste bili srećni, morate nekad nešto odbaciti iz svog života. Život je lak, život je radostan. Život je težak samo za vaše iluzije, vaše ambicije, vašu pohlepu i vaše želje!

Pokreće Blogger.