Sve što niste znali o Škorpijama: Jedna noć je dovoljna da je poželite imati zauvijek

Škorpije - toliko toga bi se moglo reći o ovim svojeglavim, zanimljivim i ujedno čudnim osobama.


Pa da vidimo, osnovne karakteristike Škorpije: Predstavnici ovog znaka odlikuju se žestokim temperamentom i zanimljivom harizmom, kao i sposobnošću da druge  ljude oduševe svojim idejama. Znaju biti jako tvrdoglavi i često su u potrazi za nekom pravdom.

Škorpije su jako aktivne, uvijek tragaju za novim avanturama i novitetima kako im život ne bi postao dosadan i monoton - toga se najviše plaše. Ono što mnoge iznenadi kada ih bolje upoznaju jeste činjenica da su jako emotivni. 



U ljubavi su jako impulsivni, vode se onim što osjećaju u trenutku, zaboravljajući na razum. Škorpije su hedonisti - vole lijep život, zadovoljstvo i udobnost. Vrlo su ambiciozni i marljivi, teže slavi i priznanju. Zbog ovih kvaliteta često se smatraju agresivnim, pa čak i nasilnim. 

Seksualnost je bitna karakteristika Škorpije. Brzo i lako se zaljube, u strasti izgaraju ali zbog te zaljubive prirode često lako mijenjaju partnere. Dosadno im je biti u stabilnoj vezi, neprestano im trebaju nove emocije i nova iskustva.



Ako joj partner ne pruži dovoljno strasti, ona dogovara sastanke sa strane ili traži novi predmet ljubavi. Nestabilnost je jedna od glavnih loših osobina Škorpije. Teško pronalaze balans između toga šta žele i šta im treba. U jednu ruku željeli bi se skrasiti i osnovati predivnu porodicu, a u drugu ruku željeli bi izaći sa zgodnim radnim kolegom na kojeg su odavno bacili oči. 

Negativne osobine Škorpije su ljubomora, razdražljivost i ogorčenost. Te osobine ćete kod njih uvidjeti ako ih prethodno povrijedite svojim postupcima. Lako prepoznaju izdaju i nikad je ne praštaju. Jako su zahtjevni i često ni ne sakrivaju činjenicu da vole da se sve vrti oko njih.

Pokreće Blogger.