Muškarca čini bespomoćnim činjenica da žena može sve bez njega: Psiholog Labkovski savjetuje

Da li sanjate da postanete jedna od onih žena, koje muškarci obasipaju poklonima i raznim stvarčicama koje vam se dopadaju? Dva naredna savjeta bi vam mogla u tome pomoći. 


1. Izlazite sa pravim muškarcima. Jedna od najčešćih osobina koje žene mrze kod muškaraca je pohlepa. Zaista, pohlepni su nepodnošljivi i ograničeni. Sa takvim ne treba izlaziti niti planirati budućnost jer takav vam čovjek neće ništa kupiti. 2. Pokažite da ne zavisite od njega.

Svojim sam očima gledao kako moj prijatelj mladenki daje dijamantni prsten od 20 hiljada dolara. Ravnodušno ga je pogledala, stavila na prst, rekla: "Lijepo", skinula ga, stavila u kutiju i zaboravila na njega. Tada je moj prijatelj pitao: "Je li ti se prsten uopšte svidio?" Ona je rekla "Da." 



"Zašto ga onda ne nosiš?" - „Želiš li da ga nosim? Znaš da stvarno ne volim prstenje.” I šta se ovdje događa? Čovjek ne vidi oduševljenje na koje je računao da će vidjeti kad je kupio prsten, zbog toga ostaje u stanju nezadovoljstva. Ima osjećaj da iznova i iznova mora kupiti nešto drugo kako bi je obradovao. 

Takve žene i dobijaju najviše poklona od muškaraca. Na čelu im je napisano: "Ništa mi ne treba - već sve imam." A muškarac uvijek želi osvojiti ženu pokazujući koliko je sposoban. A šta je sa onim ženama koje nisu nezavisne i nemaju ništa svoje? I one mogu vješto manipulisati muškarcima.



One trebaju jasno dati do znanja da ih je potrebno neprestano osvajati. Sada razgovarajmo o tome kako se ne treba ponašati. Sjetite se čuvene rečenice Bulgakova „Nikad ništa ne tražite! Nikad i ništa, a posebno s onima koji imaju više od vas. Oni će se sami ponuditi i sami će dati sve!" 

Na primjer, prođete s muškarcem pored trgovine i uzviknete: "Kakva lijepa haljina!" Prema njegovom shvatanju, to je manipulacija na koju ne smije pasti. Pretvaraće se da nije ništa čuo. Ono što muškarca čini veoma ranjivim i bespomoćnim je činjenica da žena može sve bez njega. 

Recimo da želite prsten i kažete svom mužu: "Dragi, kupi mi ovaj prsten." Što god rekao u odgovoru („Sad nemamo novca“, „Već imaš stotinu prstenova) ne raspravljajte i ne nagovarajte ga da vam to kupi. Već skupite novac i kupite ga sami. Garantujem, ako to učinite, od njega ćete dobiti razne poklone u budućnosti. Ideja da žena može bez njega čini muškarca apsolutno ranjivim i bespomoćnim.

Pokreće Blogger.