Bolje čekati pravog nego biti sa pogrešnim - 4 vrste pogrešnih veza koje vas vode do one prave

Prava ljubav se sreće u pravo vrijeme. Postoje 4 vrste ljubavi koje ćete iskusiti prije susreta sa pravom.


1. Prva ljubav. To je kao da prvi put vozite bicikl. Ne znate kamo će vas odvesti, zapravo ne razumijete kako se ponašati, ali svejedno pokušavate. Prvu kjubav često pogrešno zamjenimo za najveću, dok u većini slučajeva to nije najveća ljubav već je samo prvo iskustvo sa njom. 

Zbog toga izgleda tako "veliko". Kao kada skačete sa padobranom. Prvi put će to biti nezaboravno iskustvo, što ne znači da će svi ostali biti loši - samo će vam uvijek ostati najjače sjećanje na prvi put. 2. Složena ljubav. Ovo je onaj tip ljubavi koji nas uči najveću lekciju. 



To je obično veza za koju vidimo da ne funkcioniše a izgleda kao da smo previše vezani za nju i ne želimo da je izgubimo. Što prije izađemo iz ovakve veze prije ćemo stići do one prave. 3. Ljubav iz navike. Ova veza se pojavljuje u trenutku kada vam samo trebaju stabilnost i sigurnost. 

Ova osoba će vas štititi i voljeti više od bilo čega drugog, ali nećete moći uzvratiti jer ćete osjetiti da to nije to. 4. Strastvena ljubav. Kad mislite da prava strast i romansa ne postoje, ova ljubav će vas ubjediti da niste u pravu. Ono što ćete naučiti u ovakvoj vezi jeste da fizička privlačnost kratko traje, i sve što brzo plane brzo se i gasi. 



A onda kada ste sve lekcije naučili i kada ste konačno spremni stiže - Bezuslovna ljubav. Prije ili kasnije, upoznaćete osobu s kojom će sve biti drugačije od onoga što je bilo prije. Bićete sigurni da je to osoba sa kojom želite provsti život. Sve će konačno imati smisla.

Pokreće Blogger.